Uutiset

Nato toivoo Venäjän lopettavan Georgian rankaisutoimet

Moskova,
(STT-Reuters-AP-DPA-AFP-Itar-Tass)

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer toivoo, että Venäjä ja Georgia liennyttäisivät suhteitaan. Venäjällä vieraileva Naton pääsihteeri perää myös Naton ja Venäjän suhteiden syventämistä.

De Hoop Scheffer sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa puolustusministeri Sergei Ivanovin kanssa toivovansa, että Venäjä luopuisi Georgiaa vastaan määräämistään pakotteista.

- Natolla ei ole suoranaista roolia täällä, mutta pyydän -- että Etelä-Ossetiaa ja Abhasiaa koskeva konflikti ratkaistaisiin rauhanomaisella tavalla, de Hoop Scheffer sanoi.

Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti tänään lain venäläistukikohtien sulkemisesta ja venäläisjoukkojen vetämisestä Georgiasta vuoden 2008 loppuun mennessä.

Naton pääsihteerin tavannut Putin luonnehti maansa ja Naton suhteiden kehitystä myönteiseksi. Putin mainitsi yhteistyön alueina Afganistanin ja sodan terrorismia vastaan.

Ivanov ilmaisi Venäjän huolen Naton laajentumisesta itään ja Yhdysvaltain suunnitelmasta sijoittaa ohjuspuolustusjärjestelmä Itä-Eurooppaan.