Talous

Telia-Sonera keskeyttää
osan yt-neuvotteluista

TeliaSonera Finland keskeyttää osan käynnissä olevista yt-neuvotteluista. TeliaSonera Finlandin henkilöstön edustajat, Toimihenkilöunionin edustajat ja yhtiön johto olivat tiistaina koolla keskustelemassa meneillään olevista yhteistoimintamenettelyistä.

Kokous päätti, että meneillään olevista yhteistoimintamenettelyistä keskeytetään syyskuussa aloitetut yhtiön maantieteelliseen sijoittumiseen liittyvät neuvottelut.

- Näissä neuvotteluissa on katsottu, kuinka me tulemme jatkossa sijoittamaan tausta- ja tukitoiminnot keskisuurille paikkakunnille, kertoo TeliaSonera Finlandin viestintäjohtaja Ahti Martikainen .

Kokous myös totesi, että elokuun lopussa alkaneiden ja eilen päättyneiden Asiakasprosessit ja -järjestelmät -divisioonan yhteistoimintaneuvottelujen perusteella tehtyjen päätösten toimeenpano keskeytetään.

TeliaSonerassa on ollut meneillään myös kolmannet yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkiaan 270 työntekijää. Nämä neuvottelut jatkuvat Martikaisen mukaan normaalisti. Syynä näihin neuvotteluihin on TeliaSoneran omistamien Sonera Pisteen ja Päämiehen yhdistäminen, mikä johtaa myymäläpeiton ja tukitoimintojen karsimiseen.