Uutiset

Turun kaupungin
henkilöstökassan
palvelut syyniin

TS/Jari Laurikko<br />Kaupungin henkilöstökassa joutunee muuttamaan paraatipaikalta jokirannasta muualle. Uutta paikkaa ei vielä ole päätetty.
TS/Jari Laurikko
Kaupungin henkilöstökassa joutunee muuttamaan paraatipaikalta jokirannasta muualle. Uutta paikkaa ei vielä ole päätetty.

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Turun kaupungin tiukasta taloudesta saavat osansa myös kaupungin pää- ja henkilöstökassa. Kaupunki päättää ensi vuoden aikana, missä laajuudessa erityisesti henkilöstökassa jatkossa toimii. Tehtävä on kirjattu kaupunginjohtajan budjettiesitykseen.

Vs. talousjohtaja Ari Mäkisestä hanke on liian juhlallinen sana kuvaamaan sitä, mitä henkilöstökassalle on tarkoitus tehdä.

- Kyse on siitä, että kun säästää pitää, katsomme, missä laajuudessa henkilöstökassaa kannattaa nykypäivänä ylläpitää ja millaisia kustannuksia se tietää.

Mäkisen mukaan vielä ei ole selvää, tingitäänkö henkilöstökassan palveluista vai henkilökunnasta. Ketään ei kuitenkaan irtisanota, kuten kaupunginisät ovat jaksaneet viime viikkoina tiuhaan korostaa.

- Pohdittavana on muun muassa, millaisia palveluita henkilöstökassa tarjoaa aikana, jolloin osa palveluista tulee pankkien oheistuotteina.

Mäkinen korostaa, että yli 60 miljoonan euron henkilöstökassa on kaupungille hyvä puskuri. Varat on jatkosijoitettu, ne tuottavat kaupungille lisäeuroja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kaupungin oma kassa on tällä hetkellä noin 50 miljoonaa miinuksella. Kun laskemme yhteen henkilöstökassan sekä kaupungin liikelaitosten ja yhtiöiden kassat, pääsemme plussan puolelle noin 50 miljoonaan euroon.

Mäkinen tähdentää, etteivät henkilöstökassalle mahdollisesti tehtävät muutokset yksin pelasta kaupungin taloutta.

- Mahdollisia säästöjä ei toistaiseksi ole vielä laskettu, mutta ei tämä muutos ole merkittävä.

Jos rahat nostetaan, jää melkoinen lovi

Henkilöstökassan tulevaisuus on ehtinyt jo askarruttaa myös Julkisten ja hyvinvointialojen liiton Turun yhteisjärjestöä. Järjestö toimii Turun kaupungin palveluksessa olevien liiton jäsenten edunvalvojana.

- Henkilöstökassa on porukalla perustettu, joten porukalla olisi muutoksetkin tehtävä, toivoo yhteisjärjestön puheenjohtaja Timo Nurmio .

Hänen mukaansa noin puolet henkilöstökassan varoista tulee tämän liiton jäseniltä.

- Jos jäsenemme ottaisivat talletuksensa pois, aika lovi kassaan jäisi. Vaikka jäsenemme ovat pienipalkkaisia, tilit ovat kasvaneet vuosien saatossa. Tiedän, että joukossa on isojakin talletuksia.

Nurmion mukaan henkilöstökassan kohtalosta olisi kysyttävä myös heiltä, joiden rahat kassaa lihottavat.

Henkilöstökassan asiakaspalvelupäällikkö Ulla Heikkonen myöntää, että väki ei ole oikein vielä ehtinyt sulatella uudistusajatusta.

- On tätä tietysti ihmetelty asiakkaiden kanssa, koska kassa on kaupungin harvoja palveluita työntekijöille. Meillä on uskollisia asiakkaita.

Ari Mäkinen sanoo, että keskusteluja siitä, mitä henkilöstökassalle tehdään, on tarkoitus käydä kaikkien asianosaisten kanssa.

Kaupungin keskushallinto muuttaa marraskuussa Yliopistonkatu 27:ään, mutta pääkassa ja henkilöstökassa jäävät vielä nykyiselle paikalleen Kristiinankadun kiinteistön kulmaukseen. Tarkempia suunnitelmia siitä, mihin toiminnot jatkossa sijoitetaan, ei vielä ole. Toimitilojen ylimpiin kerroksiin ei palveluja sovi siirtää, vaan asiakaspalvelun on oltava helposti tavoitettavissa.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkisesta (kok) tällaisten toimintojen ei kuitenkaan tarvitse sijaita paraatipaikalla jokirannan tuntumassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy