Uutiset

Sairaanhoitopiiri lopettaa
Satalinna-yhtiöiden toiminnan

Satakunnan sairaanhoitopiiri ajaa nopealla aikataululla alas omistamansa tappiollisen Satalinna-Kuntoutus Oy:n toiminnan. Yhtiön liiketoiminta loppuu lokakuun lopussa, ja tälle vuodelle sovitut sotaveteraanien kuntoutusjaksot hoidetaan sairaanhoitopiirin omana toimintana. Myös Satalinna-Kuntoutuksen omistaman Satalinna-Palvelut Oy:n harjoittama potilashotellitoiminta jatkuu Satalinnassa sairaanhoitopiirin toimintana toistaiseksi.

Harjavallassa Kokemäenjoen rannalla oleva Satalinnan sairaalakiinteistö menee myyntiin, kun sairaanhoitopiiri siirtää erikoissairaanhoitoon kuuluvan kuntoutuksen Harjavallasta Poriin. Keuhkotautiparantolaksi 1920-luvulla rakennetun sairaalan tilat ovat olleet jo pitkään vajaakäytössä. Keuhkosairauksien hoito siirrettiin 1990-luvun lopulla Satalinnasta Poriin.

Satalinna-Kuntoutus perustettiin tarjoamaan kuntoutus- ja tutkimuspalveluja ja mahdollisesti myös tehostettua palveluasumista. Sen täysin omistama Satalinna-Palvelut on tuottanut potilashotellipalveluja.

Sairaanhoitopiiri on suunnitellut apuvälinetoimintojen siirtämistä Satalinnan yhtiöille, mutta alueellinen apuvälinetoiminta ei ole kelvannut likikään kaikille piirin jäsenkunnille.

Luitko jo nämä?