Uutiset

Juopunut asianajaja häiriköi
Salon käräjäoikeuden istunnossa

Turun Sanomat

Salon poliisi tutkii kihlakunnansyyttäjän tekemää rikosilmoitusta Salon käräjäoikeudessa tiistaina humalassa häiriköineestä asianajajasta. Oikeudessa puhetta johtanut käräjätuomari Mika Mäkinen joutui keskeyttämään istunnon ja hälyttämään paikalle poliisipartion, jolta asianajaja pääsi kuitenkin livahtamaan.

Palattuaan myöhemmin oikeustalolle hakemaan sinne jääneitä tavaroitaan asianajaja arvosteli Mäkisen toimintaa uhkailuksi luokiteltavalla tavalla.

Rikoskomisario Pertti Läksyn mukaan Salon poliisi ei vielä ole kuullut asiassa ketään.

- Rikosnimikettäkään ei sen vuoksi voida vielä sanoa, Läksy korostaa. Mahdollisia ovat kuitenkin laiton uhkaus tai virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Käräjäoikeus on kutsunut asianajan maanantaina kuultavakseen. Sen jälkeen laamanni ratkaisee, asetetaanko asianajaja käräjäoikeudessa toistaiseksi esiintymiskieltoon. Seuraava oikeuden istunto, jossa asianajajan pitäisi olla mukana, on jo tiistaina.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Varoitukset eivät auttaneet

Salon käräjäoikeus käsitteli tiistaina juttua, jossa tamperelaismies tuomittiin vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja törkeästä rattijuoppoudesta. Moottoripyörän ulosajossa menehtyi 22-vuotias nainen kesäkuussa 2005.

Jutun oikeuskäsittely alkoi laajennetulla kahden tuomarin ja neljän lautamiehen kokoonpanolla aamuyhdeksältä. Käräjätuomari Mika Mäkisen mukaan aamupäivän käsittely sujui asianmukaisesti ja asianajaja oli hyvin valmistautunut juttuun. Hän oli syytetyn avustajana.

- Iltapäivällä asianajajan käytös oli jo poikkeavaa. Tuomiota julistettaessa tilanne kävi mahdottomaksi. Varoitukset eivät auttaneet, ei myöskään määräämäni 200 euron järjestyssakko. Muita keinoja meillä ei toistaiseksi ole, Mäkinen sanoo.

Mäkinen keskeytti istunnon ja kutsui paikalle poliisipartion, joka totesi asianajajan juopuneeksi, mutta ei onnistunut puhalluttamaan häntä.

Mäkinen pitää tapausta erittäin poikkeukselliseksi.

- Hyvin harvoin edes vastaajat käyttäytyvät sopimattomasti.