Talous

Keswell sulautuu vuodenvaihteessa emokonserniinsa Keskoon

TS/Jori Liimatainen<br />Paavo Larkiomaa ja lapsenlapset Einar (vas.) ja Verner Helkkula etsivät jääkiekkovarusteita torstaina Länsikeskuksen Intersport Megastoresta, joka on yksi Keswellin ketjuista. Keswell fuusioituu emokonserni Keskoon vuodenvaihteessa, mutta esimerkiksi Intersport-ketjun toiminta jatkuu ennallaan.
TS/Jori Liimatainen
Paavo Larkiomaa ja lapsenlapset Einar (vas.) ja Verner Helkkula etsivät jääkiekkovarusteita torstaina Länsikeskuksen Intersport Megastoresta, joka on yksi Keswellin ketjuista. Keswell fuusioituu emokonserni Keskoon vuodenvaihteessa, mutta esimerkiksi Intersport-ketjun toiminta jatkuu ennallaan.

Jenni Kimpimäki

Kesko Oyj:n käyttötavarakauppaan keskittyvä Keswell Oy fuusioituu osaksi emokonserniaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Organisaatiorakenteen selkiyttämisen yhteydessä Keswellissä aloitetaan kaikkia yhtiön 42:tä työntekijää koskevat yt-neuvottelut. Muutokset kohdistuvat pääasiassa taloushallinnon ja it-puolen työntekijöihin. Neuvotteluiden kuluessa selvitetään mahdollisuuksia sijoittaa työntekijöitä muualle konserniin.

Keswellin tytäryhtiöt jatkavat toimintaansa itsenäisinä Keskon omistamina yhtiöinä. Tytäryhtiöitä ovat Anttila, Indoor Group, Inter- sport, Musta Pörssi, Tähti-Optikko, Wellstep ja Academica.

Järjestelyllä ei ole Keskon mukaan vaikutusta kauppojen toimintaan. Ketjuissa on tällä hetkellä yhteensä 510 kauppaa.

Tavara-alat yhtiöitetty

Keswellin toimitusjohtaja Matti Laamanen kertoo, että uudistuksen tavoitteena on madaltaa Kesko-konsernin rakennetta ja parantaa kustannustehokkuutta.

- Rakenne on tällä hetkellä kaksinkertainen. Keswell on eräänlainen väliyhtiö, joka on jatkossa tarpeeton, kun kaikki sen alaiset tavara-alat on nyt yhtiöitetty, hän sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tavara-aloista viimeiseksi yhtiöitettiin kesäkuun alussa urheilu-, kenkä- ja kodintekniikkakaupan toiminnot, jotka ovat nyt Intersport Finland Oy:n, Wellstep Oy:n ja Musta Pörssi Oy:n alla.

Keswellin liikevaihto oli viime vuonna 975 miljoonaa euroa, ja se muodosti noin 12 prosenttia Kesko-konsernin liikevaihdosta. Keswellin fuusioituminen Keskoon ei olennaisesti vaikuta konsernin tilikauden tulokseen.

Keswellin nykyinen toimitusjohtaja Matti Laamanen (58) jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Käyttötavarakaupan tytäryhtiöiden hallitusten puheenjohtajana toimii Anttila Oy:n toimitusjohtaja Matti Leminen (54), joka nousee vuoden alusta konsernin johtoryhmään. Anttilan hallituksen puheenjohtajana toimii ensi vuoden alusta lähtien Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki .

Ruokakesko aikoo Venäjälle

Pääjohtaja Matti Halmesmäki kertoi torstaina, että Kesko tutkii mahdollisuuksia laajentaa ruokakauppaa Venäjälle.

K-ruokakauppojen kotimaan myynti on kääntynyt kasvuun vuoden toisella neljänneksellä. Myynti on kasvanut neljä prosenttia.

- Halusimme ensin käänteen kotimaassa. Nyt se on tehty. Tämä muuttaa myös Keskon hallituksen suhtautumista, totesi Halmesmäki ruokakaupan laajentamisesta.

Uusille toimialoille Kesko ei aio lähteä. Venäjällä Keskolla on yhteensä kuusi rautakauppaa Moskovassa ja Pietarissa.

Ruokakeskolla on ulkomailla toimintaa Baltiassa, jossa se toimii ruotsalaisen ICA Baltic AB:n kanssa yhteisyritys Rimi Baltic AB:n kautta. Sen osuus koko Baltian ruokakaupan vähittäismarkkinoista on noin 16 prosenttia.