Uutiset

Turku lakkauttanee
lähivuosina
toisenkin lukion

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Turun koulukartalta poistuu lähivuosina yksi lukio jo lakkautettavaksi päätetyn Pernon lukion lisäksi. Lukioverkkoa parhaillaan selvittävän työryhmän puheenjohtaja, koulutusjohtaja Tapio Alapaattikoski kertoo, että erittäin todennäköisesti työryhmä päätyy esittämään yhden lukion lakkauttamista. Alapaattikoski ei tässä vaiheessa paljasta nimiä, mutta mitä ilmeisemmin kyseessä lienee Kastun lukio.

- Jos yksi lukio lakkautetaan, se heilauttaa myös perusopetuspuolta. Useinhan yläkoulu ja lukio toimivat samassa kiinteistössä. Kun lukio poistuu, tila täytetään muualta tulevilla oppilailla. Tämä puolestaan saattaa johtaa siihen, että luovumme jostain perusopetuksen nyt käyttämästä koulutalosta, Alapaattikoski selvittää.

Hän korostaa, että lukiota ei lakkauteta missään tapauksessa ennen vuotta 2009. Näin tänä syksynä lukionsa aloittaneet ehtivät kirjoittaa omasta opinahjostaan ylioppilaiksi.

Lukioverkkoa pohtivassa työryhmässä istuu Alapaattikosken ohella perusopetuspäällikkö Outi Rinne , lukio- ja aikuiskoulutuspäällikkö Esko Heikkonen sekä rehtoreiden edustajana Luostarivuoren lukion rehtori Samuli Luojola .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suomenkielisen opetustoimen johtajan Timo Jalosen kesällä nimittämän työryhmän selonteko pitäisi olla valmiina ensi vuoden huhtikuun loppuun mennessä. Alapaattikoski kuitenkin uskoo, että aikataulua kiristetään niin, että esitys olisi valmis jo syksyn aikana. Työryhmä pohtii samalla myös kaupunginjohtaja MikkoPukkisen (kok) esittämää merilukiota.

Tietoa ennakolta ja avoimemmin

Liki vuosi sitten opetustoimi julkisti kouluverkkoselvityksen. Sen sisältö kaikkine koululakkautuksineen tuli yllätyksenä niin rehtoreille, koulujen henkilökunnille kuin vanhemmillekin. Syntyi kohu, josta Alapaattikoski tunnustaa nykyisen työryhmän ottaneen opikseen.

- Yritämme nyt kertoa asioista ennakolta ja aiempaa avoimemmin, hän lupaa.

Turussa on tällä hetkellä 11 lukiota ja iltalukio. Mukana luvussa on vielä Pernon lukio, joka kuitenkin lakkautetaan jo ensi vuonna.

Lukion lakkauttamisesta päättää lopullisesti valtuusto.