Talous

Hartela osti ison
rakennusyhtiön Oulusta

PEKKA HAKANEN

Perinteinen turkulainen rakennusyhtiö Hartela ostaa ison oululaisen rakentajan Rakennus-Forum Oy:n sen pitkäaikaisilta omistajilta toimitusjohtaja Pentti Pajulammilta ja tekniseltä johtajalta Kari Kaarlelalta. Pajulampi ja Kaarela jatkavat aiemmissa tehtävissään uuden yhtiön eli Hartela-Forum Oy:ssä.

Pajulammin mukaan aloite yrityskauppaan tuli Hartelalta. Kun yhtiön omistajien perheistä ei löytynyt sopia jatkajia, oli yhtiön myynti perheyritykselle helppoa.

Pajulampi sanoo suoraan, että hän myi mieluummin yrityksensä suomalaiselle perheyritykselle kuin ulkomaalaiselle pörssiyhtiölle.

Rakennus-Forumin liikevaihto on ollut noin 37 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 120 henkilöä. Toimitusjohtaja Pajulammen mukaan yhtiö on myös ollut hyvin kannattava. Kaupan osapuolet eivät paljasta yrityskaupan arvoa.

Oulussa kova kasvuvauhti

Oulun talousalue on kasvanut viime vuodet erittäin nopeasti, mikä on tarjonnut rakentajille paljon töitä. Pelkästään uusia asuntoja rakennetaan Oulussa vuosittain noin 1500, kun määrä Turussa on noin 500.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hartela on jo aiemmin toiminut Oulussa, mutta yrityskaupan myötä yhtiö nousee alueen suurimpien rakentajien joukkoon.

- Oulu on sellainen markkina-alue, jossa haluamme toimia. Rakentaminen on hyvin paikallista toimintaa, joten yrityksen ostaminen sieltä oli perusteltua. Olimme myös oikeaan aikaan liikkeellä, sanoo toimitusjohtaja Heikki Hartela .

Oulun myötä Hartelalla on tukeva jalansija kaikissa Suomen isoissa kaupungeissa. Konsernin yhtiöt toimivat Oulun lisäksi Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Raumalla ja Tammisaaressa. Hartelalla on toimintaa myös Venäjällä.

Konsernin liikevaihto on 300 miljoonaa euroa ja sillä on noin 1000 työntekijää. Yhtiö omistaa Hartelan perhe.