Uutiset

Susi verotti lammaslaumaa Kodisjoella

JARI RANTANEN

Suden epäillään tappaneen kolme lammasta Kodisjoella. Laitumella oli 30 lammasta, joista yksi oli tapettu ja syöty ja kätketty lähes kokonaan. Toinen lammas, jota oli purtu niskaan ja lapaan, kuoli myöhemmin haavoihinsa, ja yksi karitsa on kateissa.

Maanviljelijä Tuomo Kaupin lampaat olivat 15 hehtaarin laitumella, josta noin puolet oli metsää. Peto oli tappanut lampaan paikassa, josta on matkaa talouskeskuksen asuinrakennukseen noin 300 metriä, ja raahannut saalistaan sitten satoja metrejä kylän keskustan asutusta kohti. Kaupin seurattua koiransa kanssa verisiä jälkiä hän löysi lopulta vain lampaan pään.

Pedon käynnin jälkeen Kauppi siirsi eläimet laiduntamaan lähemmäs tilan päärakennusta ja yöksi sisätiloihin. Haavoihinsa kuolleen lampaan hän vei keskiviikkona samalle paikalle, jossa peto tappoi toisen lampaan.

- Saa syödä, ettei tarvitse tappaa lisää, hän sanoo. Rahallinen menetys on Kaupin mukaan nykyisillä lampaanlihan hinnoilla niin pieni, että hän ei viitsi ruveta paperisotaan, jota korvauksen hakeminen vaatisi.

Jälkien perusteella lampaiden uskotaan joutuneen suden saaliiksi.

Suden liikkuminen alueella ei tullut kodisjokelaisille yllätyksenä. Yksinään liikkuvasta sudesta on tehty useita näköhavaintoja, ja yhden kadonneen koiran epäillään joutuneen suden saaliiksi. Kaupin tietojen mukaan susi on nähty viimeksi Rauman puolella matkalla takaisin Kodisjoelle päin.