Uutiset

Radio: Olmert tapaa Abbasin lähipäivinä

Lontoo,
(STT-Reuters)

Israel ja palestiinalaishallinto suunnittelevat huipputapaamista. Israelin pääministeri Ehud Olmert on armeijan radion mukaan sanonut, että hän aikoo tavata palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin jo lähipäivinä.

Syyrian kanssa Israel ei halua edelleenkään neuvotella. Olmert muistutti toisessa radiohaastattelussa, että Syyria tukee palestiinalaisia terroristiryhmiä.

Israelin varapääministerin Shimon Peresin mukaan palestiinalaisten on voitettava keskinäiset erimielisyytensä ja esiinnyttävä yhtenäisenä, jotta rauhanneuvottelut Israelin kanssa voisivat onnistua.

Peres sanoi Lontoossa pitämässään puheessa, että Israel on valmis hyväksymään palestiinalaisvaltion Israelin naapurina. Hänen mukaansa edellytyksenä on kuitenkin se, että palestiinalaiset saavat koottua rivinsä.

Palestiinalaisviranomaiset kertoivat eilen, että presidentti Mahmud Abbas ja vallassa oleva Hamas-puolue olivat jälleen epäonnistuneet yrityksissään muodostaa yhteishallitus. Neuvottelut ovat juuttuneet kysymykseen Israelin valtion tunnustamisesta, mihin Hamas ei ole toistaiseksi suostunut.