Uutiset

Piispanristin päiväkoti
valmistuu vuonna 2008

MATTI ARVAJA

Kaarinan Piispanristille kaavaillun päiväkodin on määrä valmistua vuonna 2008. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 3,4 miljoonaa euroa maksavan rakennuksen hankesuunnitelman.

Piispanristin päiväkoti sijoitetaan Piispanristin koulun viereen siten, että päiväkodista voi siirtyä koulun tiloihin sisäkautta. Päiväkotiin tulee 130 hoitopaikkaa.

Uusi päiväkoti korvaa 55-paikkaisen Poikluoman päiväkodin, joka toimii huonokuntoisissa parakkitiloissa. Myös pienen Kirkkomäen päiväkodin toiminta on tarkoitus keskittää uuteen päiväkotiin.

Rkp:n Margita Kylkis otti valtuustossa esille myös kiistellyn ruotsinkielisen päiväkoti- ja kouluhankeen puoluetoverinsa Eivor Rosenbergin kannattamana. Kylkis esitti, että kaupunki selvittäisi mahdollisuudet sijoittaa ruotsinkielisiä lapsia jatkossa Kirkkomäen päiväkotiin, jos ruotsinkielinen päiväkoti- ja kouluhanke ei ole edennyt Piispanristin päiväkodin valmistumiseen mennessä.

Ehdotus sai hajaäänien lisäksi tukea keskiryhmiltä ja vihreiltä, mutta hävisi äänestyksessä luvuin 26-16. Kylkiksen esitys liitettiin kuitenkin toivomuspontena hankesuunnitelmapäätökseen. Kaupunki on jo ennen asian valtuustokäsittelyä aloittanut selvittelyt Kirkkomäen päiväkodin jatkokäytöstä.

Piispanristin päiväkodin vaihtoehtona on pohdittu Poikluoman päiväkodin korjausrakentamista, mutta suunnitelmasta on luovuttu tilojen huonokuntoisuuden takia. Poikluoman päiväkodissa on 10 ja Kirkkomäen päiväkodissa kuusi työntekijää, jotka siirtyvät aikanaan osaksi uuden päiväkodin henkilöstöä.

Uudisrakennuksen kerrosala on vajaat 1 800 kerrosneliötä. Tiloihin sijoittuu myös lastenneuvola ja Piispanristin kouluterveydenhuolto.