Talousliite

Hannasta tuli Turun ensimmäinen
vuokratuoliompelija

TS/Päivi Kosonen<br />Musta nahka- korsetti on yksi Hanna Vepsäläisen upeimmista taidon- näytteistä.
TS/Päivi Kosonen
Musta nahka- korsetti on yksi Hanna Vepsäläisen upeimmista taidon- näytteistä.

Muutama viikko sitten Turun Puolalankadulla toimintansa aloittanut Ompelimo Gora on erikoistunut korjaus- ja ompelutöiden lisäksi myös nahka- ja turkisasusteisiin.

Tuore yrittäjä, vuosi sitten keväällä Lounais-Suomen käsi- ja taideteollisesta korkeakoulusta artesaaniksi valmistunut Hanna Vepsäläinen löysi työtilat kahden ompelijamestarin, Liisa Raitamäen sekä Arja Gustawsin siipien suojista. Atelier Harriet ja Liisan Ommel toimivat samassa huoneistossa.

- Olen ollut täällä harjoittelemassa opiskeluaikana. Oikeastaan he houkuttelivat minua yrittäjäksi. Olen varmasti Turun, ellei koko Suomen ensimmäinen vuokratuoli-ompelija, Vepsäläinen naurahtaa.

Hanna Vepsäläinen muistuttaa, ettei hän ole vaatesuunnittelija, mutta sekin onnistuu tarvittaessa. Sitä paitsi vaate suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

- Kiinnostuin jo opiskeluaikana Mynämäessä erityisesti nahasta ja jatkoin vielä vuoden nahka-alan erityisopintoja Ikaalisissa.

Kilpailua kolmen yrittäjän kesken ei tule, sillä toistaiseksi Vepsäläinen keskittyy lähinnä vaatteiden korjaukseen ja nahkapuolen töihin.

- Kun alan saada omia asiakkaita, ompelen myös vaatteita tilaustyönä. Toistaiseksi korjaustyötäkin on ollut riittämiin.

Kysymykseen, minkä värinen nahka kolahtaa parhaiten, Vepsäläinen vastaa, ettei ainakaan valkoinen.

Liisa Aalto