Uutiset

Kettupihan kiinteistön
sotkut veivät oikeuteen

Turun Sanomat

Kaarinan puoleisen osuuden, Rävgårdiksi eli kettupihaksi kutsutun kiinteistön omistuskuvio on mutkikas. Vaikeatulkintaisuuden takia sen myynti on yhä konkurssipesän käsissä.

Rävgårdin omistaa joukko liikemiehiä kolmen eri yhtiön kautta, kolmanneksen kukin yhtiö. Samojen viiden miehen nimet löytyvät niin Asunto Oy Kaarinan Mikonkunnaksen, Asunto Oy Kaarinan Piispattarenhelmen kuin Kiinteistö Oy Piispanskanssin taustalta. Samoja henkilöitä on myös viimeksi mainitun yhtiön perustajan, Sijoitus Ergon Oy:n, takana.

Kiinteistö Oy Piispanskanssi sai konkurssituomion tammikuussa 2004. Sijoitus Ergonille kävi samoin edellisvuoden heinäkuussa, mutta konkurssi on mennyt julkisselvitykseen. Se tarkoittaa vaihtoehtoa konkurssin raukeamiselle, ja siinä julkisselvittäjä hoitaa konkurssipesän hallintoa.

Kaupparekisterissä kahden muun yhtiön kohdalla viimeinen merkintä on ulosmittaus kesäkuussa 2003.

Kiinteistö Oy Piispanskanssin konkurssipesän jako on yhä kesken ja kiinteistö myymättä sekavan omistusrakennelman takia.

- Rikosoikeudenkäyntejä on kesken. Myynnin suhteen ei ole syytä pitää kiirettä ennen kuin toimivaltakysymykset on saatu ratkaistua. Ostotarjouksia on saatu, mutta ne ovat olleet sitä tasoa, ettei niitä ole voitu hyväksyä, sanoo pesänhoitaja Tero Lahti .

Epäselvyyden liittyvät muun muassa osakkeiden siirtelyyn yhtiöltä toiselle.