Uutiset

Armonlaaksontiellä otetaan
käyttöön kiertotie maanantaina

Turusta Raision kautta Naantaliin ja edelleen Luonnonmaalle johtavan kantatie 40:n eli Armonlaaksontien liikennemäärät ovat kasvaneet siinä määrin, että poikittaisliikennettä helpottamaan rakennetaan eritasoliittymä Vantontien ja Ruonantien välille.

Rakennustyöt ovat edenneet siihen pisteeseen, että kantatie katkaistaan ensi maanantaina puolen päivän aikaan ja käyttöön otetaan molempiin suuntiin toimiva kiertotie.

Paikalla säilyy 50 km/h nopeusrajoitus.

- Tällä hetkellä tieosuudella on mitattu liikennemääräksi 16 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Pelkästään Naantalin sataman raskas liikenne on 600 ajoneuvoa vuorokaudessa ja henkilöautoja saman verran, toteaa Tiehallinnon Turun tiepiirin projektipäällikkö Jaakko Klang .

- Varsinkin aamuisin työpaikkaliikenne ruuhkautuu risteyksiin. Uskoisin, että kiertotie helpottaa tilannetta. Kiertotie otetaan käyttöön heti aamuruuhkan hellitettyä.

Eritasoliittymän kohdalla kantatietä siirretään ja lasketaan hieman, jotta alikulkukorkeus taataan myös ylikorkeille kuljetuksille. Eritasoliittymän silta rakennetaan louhintatöiden päätyttyä tulevan talven aikana.