Uutiset

Keskusta haluaa ruoan veroalen ensi vaalikaudella

Helsinki,
(STT)

Suomen keskusta jatkaa vaatimuksiaan ruoan arvonlisäveron alentamisesta ensi vaalikaudella. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli toivoo tänään antamassaan tiedotteessa, että valtiovarainministeri Eero Heinäluoma (sd.) selvityttäisi pikaisesti mahdollisuudet veronalennukseen.

Kallin mielestä lopullinen linjaus veronalennuksesta on tehtävä seuraavien hallitusneuvottelujen yhteydessä. Keskustan eduskuntaryhmän oma työryhmä esitti viime keväänä, että elintarvikkeiden arvonlisävero alennettaisiin ensi vaalikaudella nykyisestä 17 prosentista 10-12 prosenttiin, jolloin se olisi selvästi lähempänä EU-maiden keskiarvoa.

SDP:n piirissä suhtautuminen asiaan on ollut pikemminkin varauksellista. Esimerkiksi eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd.) kirjoitti elokuussa, että tulevan vaalikauden veronalennusvaraa ei pidä haaskata elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamiseen. Lipposen mielestä hintojen alentumisesta ei ole mitään takeita ja alennus jäisi todennäköisesti hyödyttämään elintarviketeollisuutta ja kauppaa.