Uutiset

Ilta-Sanomien vastaava
päätoimittaja vaihtuu

Lehtikuva<br />Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä sai lähteä. Viralliseksi syyksi ilmoitettiin epätyydyttävä lukijamäärän kehitys.
Lehtikuva
Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä sai lähteä. Viralliseksi syyksi ilmoitettiin epätyydyttävä lukijamäärän kehitys.

Helsinki (STT)

Suomen toiseksi suurimman sanomalehden Ilta-Sanomien päätoimittaja vaihtuu. Lehden vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä eroaa tehtävästään ensi maanantaista alkaen. Pietilä perustelee eroaan sillä, ettei lehden levikki- ja markkinaosuuskehitys ole ollut tavoitteiden mukaista.

- Ilta-Sanomien levikki- ja markkinaosuuskehitys ovat vastaavan päätoimittajan vastuulla. Koska kehitys ei ole ollut tavoitteiden mukaista, olen sopinut eroavani tehtävästä, Pietilä sanoi Sanoma Osakeyhtiön tiedotteessa.

Pietilä välitti sihteerinsä kautta tiedon, ettei hän kommentoi asiaa enempää.

Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan Pietilä on pyytänyt eroa ensi maanantaista alkaen. Pentikäinen ei kommentoinut sitä, eroaako Pietilä omasta tahdostaan.

SanomaWSOY:n hallitus hyväksyy Ilta-Sanomien uuden vastaavan päätoimittajan nimityksen. Hallitus kokoontuu normaalin kokousaikataulunsa mukaisesti ensi maanantaina.

Markkinointi&Mainonta-lehti kertoi perjantaina verkkoversiossaan, että keskustan vaikuttajat ovat vaatineet Pietilän eroa kulissien takana. Lehti kirjoitti myös, että Pentikäinen olisi saanut kirjeitä aiheesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Poliittinen kärhämä on täyttä roskaa. Minulle ei ole tullut aiheesta yhtään yhteydenottoa, Pentikäinen sanoi.

Myös SanomaWSOY:n toimitusjohtajan Hannu Syrjäsen mukaan väitteet siitä, että eron taustalla olisi poliittista painostusta ovat "täyttä valetta ja panettelua".

Pietilä aloitti vuonna 2003

Pietilä aloitti Ilta-Sanomien päätoimittajana toukokuussa 2003.

Levikintarkastus Oy:n mukaan Ilta-Sanomien levikki oli vuonna 2003 198 693 ja vuonna 2005 kaikkiaan 195 673. SanomaWSOYn vuosituloksen mukaan Ilta-Sanomien irtonumeromyynnin markkinaosuus oli vuonna 2003 61,6 prosenttia. Vuonna 2005 markkinaosuus oli 60,3.

Pentikäinen ei perustellut sitä, miten paljon lehden levikki on jäänyt tavoitteestaan.

Ilta-Sanomien pahimman kilpailijan Iltalehden levikki oli Levikintarkastuksen mukaan vuonna 2003 kaikkiaan 121 267 ja vuonna 2005 se oli noussut 130 290:een. Iltalehden markkinaosuus oli vuonna 2005 39,7.

Ennen päätoimittajan tehtäviä Pietilä toimi Ilta-Sanomien toimituspäällikkönä vuosina 1989-1997. Taloussanomien ja uutistoimisto Startelin vastaava päätoimittaja hän oli 1997-2002.