Talous

Kalmar juhlisti tehtaansa
avajaisia Shanghaissa

TS/Nina Jaatinen<br />Tant Huazhong ja Xue Jianshen asentavat nosturia Kalmarin Shanghain tehtaalla.
TS/Nina Jaatinen
Tant Huazhong ja Xue Jianshen asentavat nosturia Kalmarin Shanghain tehtaalla.

NINA JAATINEN

Kontinkäsittelylaitteisiin erikoistunut, Cargotec-konserniin kuuluva Kalmar juhlisti torstaina Shanghaissa uuden kokoonpanotehtaansa virallisia avajaisia. Konttien nostolaitteiden kokoomatehdas valmistui tammikuussa Shanghain uusimpaan, Lingangin teollisuuspuistoon, joka sijaitsee uuden Yangshan-syvävesikonttisataman läheisyydessä. Tuotanto tehtaalla päästiin aloittamaan elokuussa.

10 miljoonaa US dollaria maksaneella Lingangin tehtaalla kootaan terminaalitraktoreita, tyhjiä kontteja kuljettavia trukkeja sekä konttikurottajia ja RTG-nostureita. Kalusto on tarkoitus myydään pääasiassa Aasian voimakkaasti kasvaville markkinoille.

- Suurin osa koneista menee Aasiaan, mutta esimerkiksi nostureita menee myös Aasian ulkopuolelle, kertoo Kalmarin toimitusjohtaja Christer Granskog tehtaan avajaistilaisuuden yhteydessä.

Uusi tehdas on kooltaan 7000 neliömetriä. Alueelle on myöhemmin suunnitteilla kakkostehtaan laajennus, jolloin tehdaspinta-ala tulee kasvamaan kokonaisuudessaan 50 000 neliömetriin. Tällä hetkellä tehdas työllistää yhteensä 300 henkeä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

  Kalmarin globaalista myynnistä 70 prosenttia tulee satamiin ja terminaaleihin myydyistä laitteista. Shanghai toimii loogisena sijoituspaikka Kalmarin uudelle tehtaalle, sillä tällä hetkellä maailman 20 suurimman konttisataman joukosta Aasian satamat olivat viime vuoden aikana jyrkimmässä kasvussa.

Shanghai puolestaan on tällä hetkellä Kiinan suurin ja tärkein satama-alue viime vuoden lopulla avatun, konttikapasiteetiltaan 20 miljoonan TEU:n Yangshanin konttisataman myötä. Kalmar on jo ehtinyt toimittaa Yangshanin satamaan koneita 8,6 miljoonan euron edestä ja sataman laajentaminen on tuonut mukanaan lisätilauksia.

- Shanghai on ehdottomasti tärkeä meille ja odotamme Yangshanin kasvua. Sataman toiseen vaiheeseen on jo menossa tuotteita, joita sinne on tilattu, toteaa Kalmarin Asia Pacificin johtaja Ken Loh .

  Granskogin mukaan vaikka Kalmarin myynnistä suurin osa, 58 prosenttia, tapahtuu EMEA:an alueella, eli Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa, voimakkaasti kasvaville Aasian markkinoille myydään koko ajan enemmän.

Myynti tuplaantunut viidessä vuodessa

- Tällä hetkellä Aasian- ja Tyynenmeren alueen osuus kokonaismyynnistä on 12 prosenttia. Mutta seuraavan viiden vuoden sisällä EMEA:n ja Aasian osuus tulevat lohkaisemaan lähestulkoon yhtä suuret osuudet Kalmarin myynnistä.

  Paitsi Aasiassa, Kalmarilla pyyhkii hyvin myös muualla maailmalla ja sen kasvu on ollut voimakkaasti nousujohtoista. Viimeisten viiden vuoden aikana se on tuplannut myyntinsä. Kasvu näyttäisi jatkuvan, sillä tämän vuoden toisella neljänneksellä yhtiön tilaukset ovat kasvaneet 20 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Vuonna 2005 Kalmarin liikevaihto oli 1,147 miljardia euroa, josta 23 prosenttia tuli huolto- ja palveluliiketoiminnasta. Sen markkinaosuus maailmalla kontinkäsittelylaitteissa on noin 20 prosenttia. Kiinassa Kalmari aloitti toimintansa vuonna 1989.