Uutiset

Kuntoutusyhtymä nappasi Pinellan tarjouskilpailussa

TS/Jonny Holmén<br />Kuntoutusyhtymä saa Pinellan vuokralle 10 vuodeksi kunhan kiinteistö on peruskorjattu.
TS/Jonny Holmén
Kuntoutusyhtymä saa Pinellan vuokralle 10 vuodeksi kunhan kiinteistö on peruskorjattu.

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Turun kiinteistölautakunta vuokraa Pinellan ravintolakiinteistön Kuntoutusyhtymä - Rehab Group Oy:lle. Nykyisin muun muassa Naantalin kylpylää, Ruissalon kylpylää ja Kaivohuonetta Naantalissa isännöivä yhtymä keräsi kisassa eniten eli 20 pistettä ja päihitti seuraavaksi kisassa tulleen tarjoajan pisteellä.

Yhtymän tarjous pääsi liikeideallaan ja tarjouksen tekijöiden kokemuksella toiselle sijalle. Lisäksi se tarjosi toiseksi korkeinta vuokraa kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta ravintolasta.

Kuntoutusyhtymä maksaa Turulle vähimmäisvuokraa 90 100 euroa. Se sidotaan elinkustannusindeksiin. Vuosivuokran määrä on liikevaihdosta 7,1 prosenttia.

Kuntoutusyhtymän toimitusjohtaja Pekka Niemi totesi jo ennen kisan ratkeamista, että kyseessä on yhtymän ravintolatiimin tarjous. Tiimin tarkoitus on laajentaa Turun jälkeen ravintolatoimintaa muihinkin suomalaisiin kaupunkeihin.

Liikeideat hyvin tavanomaisia

Toiseksi parhaiten kisassa pärjäsi viiden miehen muodostama tekijäryhmä, joiden hintatarjous oli muhkea: 132 013 euron vähimmäisvuokra ja vuosivuokra liikevaihdosta 10,01 prosenttia. Liikeideastaan ryhmä sai vain neljänneksi parhaan pisteytyksen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Parhaan liikeidean tarjosivat Hannu Viitanen ja Heikki Martikainen , mutta jäivät viidestä halukkaasta kolmansiksi tarjoamallaan vuokralla.

Liikeideoissa ei tiettävästi ollut tarjolla mitään todella ihmeellistä. Lähinnä ideat liittyivät sisustukseen ja henkilökunnan työasuihin. Liikeideoita kaupunki ei ole julkistanut.

Tarkoitus on, että tilojen vuokraaja osallistuu ravintolan peruskorjauksen suunnitteluun. Vuokra-aika, joka on 10 vuotta, alkaa vasta, kun tilat on kunnostettu. Näillä näkymin valmista on vuonna 2008. Kaupungin kustantaman peruskorjauksen on uumoiltu alkavan tänä syksynä ja se vie parisen vuotta.

Peruskorjauksessa, jonka hinta on noin 1,2 miljoonaa euroa, Pinellan vanhaa keittiöitä laajennetaan. Ravintolaan rakennetaan uusia sosiaali- ja wc-tiloja, samoin hissi.

Uudistetussa Pinellassa on 60 asiakaspaikkaa ulkopaikkojen lisäksi. Pylväikön ja Puupinellan välille ei rakenneta sisäistä kulkuyhteyttä.