Uutiset

Pyörremyrsky John voimistui
lähestyessään Meksikoa

Meksikon länsirannikkoa lähestyi keskiviikkona Johniksi nimetty hirmumyrsky.

    Yhdysvaltain hirmumyrskykeskuksen mukaan Tyynellämerellä edennyt John keräsi voimia ja kasvoi jo neljännen asteen pyörremyrskyksi. Sen nopeus oli yli 51 metriä sekunnissa, ja se toi mukanaan rankkoja sateita Meksikon lounaisosiin.

Alueelle on annettu hirmumyrskyvaroitus Acapulcosta luoteeseen sijaitsevalle rannikkoalueella, missä sijaitsevat muiden muassa satamakaupunki Lazaro Cardenas ja amerikkalaisten kalastusmatkailijoiden suosima Manzanillo.

Neljännen voimakkuusasteen pyörremyrsky pystyy kaatamaan puita, repimään irti rakennusten kattoja ja aiheuttaa tulvia. Myrskyn puuskat voivat edetä lähes 70 metriä sekunnissa.

Hirmumyrsky Ernesto oli puolestaan heikentynyt trooppiseksi myrskyksi ehdittyään Floridan eteläkärkeen. Etukäteen pelättiin, että se vahvistuu matkalla Kuubasta Floridaan.

Täysin vaarattomaksi Ernesto ei kuitenkaan heikentynyt. Hirmumyrskykeskuksen mukaan se saattaa vielä vahvistua jatkaessaan matkaansa kohti pohjoista ja pyyhkäistessään Etelä-Carolinan ja Pohjois-Carolinan ohitse. Floridaan oli julistettu hätätila ennen Erneston saapumista.