Uutiset

Ernesto lähestyi Floridaa

Havanna,
(STT-Reuters-AFP)

Sateillaan Kuubaa ryöpyttänyt trooppinen myrsky Ernesto lähestyi tiistai-iltana Yhdysvaltoja. Myrskyn ennakoitiin saapuvan Floridaan illalla tai varhain keskiviikkona.

Myrskyn laskeskeltiin iskeytyvän maihin Floridan Keys-saarijonon tienoilla Miamin eteläpuolella, mistä se jatkaisi itärannikkoa pitkin takaisin merelle. Myöhemmin myrsky palannee mantereelle Etelä-Carolinan rannikolla.

Säätieteilijät arvioivat, että Ernesto saattaa kerätä uudelleen puhtia ennen Floridaan saapumistaan. Todennäköisesti se ei kuitenkaan yllä enää hurrikaanin voimaan.

Koulut olivat tiistaina Floridassa suljettuina ja useilta bensiiniasemilta loppui myytävä, kun autoilijat hamstrasivat bensaa. Floridan kuvernööri Jeb Bush oli jo aikaisemmin julistanut osavaltioon hätätilan.

Erneston tieltä evakuoitiin Kuubassa noin 600 000 ihmistä, joista monet palasivat jo tiistaina koteihinsa. Myrsky heikentyi ennen Kuubaan saapumistaan, ja myös rankkasateet jäivät monin paikoin pelättyä maltillisemmiksi. Myrskyn ei tiedetä vaatineen Kuubassa kuolonuhreja tai aiheuttaneen pahoja tuhoja.