Talous

Salon uusi Plaza aukeaa lokakuussa

TS/Päivi Palm<br />Kauppakeskus Plazan johtaja Markku Väkeväinen ja Sokosta luotsaava ryhmäpäällikkö Pirjo Nurminen odottavat, etytä uudisosakin saadaan pian käyttöön Salossa.
TS/Päivi Palm
Kauppakeskus Plazan johtaja Markku Väkeväinen ja Sokosta luotsaava ryhmäpäällikkö Pirjo Nurminen odottavat, etytä uudisosakin saadaan pian käyttöön Salossa.

PÄIVI PALM

Kauppakeskus Plazan kakkosvaihe avaa ovensa lokakuun lopussa. Uutta myymälätilaa Salon keskustaan tulee 6 000 neliötä. Saman tien ryhdytään uudisrakennukseen tekemään kolmatta kerrosta, jonka on määrä valmistua tammikuun loppuun mennessä.

-Kolmanteen kerrokseen sijoittuu muun muassa hammaslääkäriasema, hierontaa ja muita kauneudenhoitopalveluita, sanoo kauppakeskus Plazan johtaja Markku Väkeväinen .

Plaza ykköseen sijoittuneet yrittäjät ovat myös heränneet mittaviin uudistustöihin. Moni myymälä rakennetaan uudestaan lattiasta kattoon asti ja liikeideoistakin on muokattu entistä iskukykyisempiä.

- Kilpailu kiristyy, kun uudet myymälät avautuvat. Niinpä vanhat yrittäjät hakevat nyt lisäpotkua, jotta lokakuussa koko talo on samalla viivalla, sanoo Markku Väkeväinen.

Esimerkiksi Seppälä, KappAhl ja Lindex ovat jo käyneet läpi perusteellisen muodonmuutoksen. jolla ne varautuvat H&M:n rantautumiseen kaupunkiin.

Kauppakeskuksen omistavat puoliksi Suur-Seudun Osuuskauppa ja eläkevakuutusyhtiö Tapiola. SSO aikoo uudistaa perusteellisesti omat palvelunsa, liikekompleksiin liittyvää Sokosta myöten. Sokoksesta avataan myös kulku Plazaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kun kakkosvaihe avataan, uudistuvassa kauppakeskuksessa on 60 liikettä, kauppaneliöitä on noin 21 000 ja paikoitustilaakin on 750 autolle.

Kamppikin jää jo toiseksi

- Lokakuussa asiakkailla on mahdollisuus kulkea kattojen alla Turuntieltä aina linja-autoasemalle asti. Kun kaikki liiketilat, myös Sokos ja Anttila lasketaan yhteen, puhutaan jo 45 000 neliön kokonaisuudesta. Se on enemmän kuin Helsingin Kampissa, sanoo Markku Väkeväinen.

Perusteellisen muutoksen kokee S-market Plaza. Liikkeen ulkonäkö ehostuu, hyllytilat lisääntyvät ja palvelutiski laajenee. Uutta kylmätilaa on luvassa 250 metriä.

- Valikoimiin on toivottu ennen kaikkea lisää kalaa ja sitä palvelutiskiin on luvassakin, sanoo marketpäällikkö Maarit Ranta .

Yksistään SSO sijoittaa uudistuksiin kaikkiaan reilut miljoona euroa. Kaikkiaan Plaza ykkösen uudistuksiin hupenee nelisen miljoonaa euroa. Uudisrakennus puolestaan on yli 15 miljoonan euron investointi.

Plaza kakkonen tuo tullessaan sata uutta työpaikkaa.

- Enää tarjonnastamme puuttuvat urheilutarvike- ja kodinkonemyymälät, sanoo Markku Väkeväinen.