Uutiset

Italialaiset rauhanturvaajat matkaan kohti Libanonia

Beirut,
(STT-AFP)

Ensimmäiset italialaisjoukot ovat lähteneet matkaan kohti Libanonia. Lentotukialus Garibaldi ja neljä muuta laivaston alusta osallistuivat lähtöseremoniaan Brindisin sataman edustalla. Ensi vaiheessa kohti Libanonia matkaa 800 sotilasta.

Garibaldin johtaman laivueen odotetaan olevan perillä Libanonissa perjantaihin mennessä. Italia on lähettämässä Libanoniin kaikkiaan 3 000 rauhanturvaajaa. Koko rauhanturvajoukon vahvuus on 15 000, josta italialaiset ovat suurin ryhmä.

Islamilaisten maiden järjestö OIC kehottaa jäsenmaitaan lähettämään YK:n Libanonin operaatioon yhtä paljon joukkoja kuin Euroopan maat.

Yhdysvaltalainen kansalaisoikeusjohtaja Jesse Jackson neuvottelee parhaillaan Lähi-idässä vankienvaihdosta Hizbollahin ja Israelin kesken. Tärkeintä on saada osapuolet puheväleihin keskenään, Jackson sanoi saavuttuaan Syyriasta Beirutiin.

Jacksonin välitystehtävä on selkeässä ristiriidassa Yhdysvaltain virallisen linjan kanssa. Presidentti George W. Bushin hallinto ei keskustele esimerkiksi Syyrian kanssa, jota se syyttää terroristien suojelemisesta.