Uutiset

Israel kieltää neuvottelut Hizbollahin kanssa

Jerusalem,
(STT-AFP)

Israel on kieltänyt aloittaneensa neuvottelut vankien vaihdosta Hizbollah-liikkeen kanssa, kertoo maan yleisradio lainaten pääministerin toimistoa.

Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah kertoi aiemmin yksityisellä libanonilaisella NTV-televisiokanavalla, että neuvottelut on jo aloitettu. Myös Italia ja YK ovat Nasrallahin mukaan olleet kiinnostuneita osallistumaan neuvotteluihin.

Pääministerin toimistosta on kerrottu pääministeri Ehud Olmertin neuvotelleen YK:n pääsihteerin Kofi Annanin kanssa puhelimessa. Olmert painotti neuvotteluissa, että Israelille on tärkeintä, että Hizbollah vapauttaa siepatut sotilaat.

Olmertin kansliasta kerrotaan, että Etelä-Libanonin Unifil-joukkoihin on tulossa vahvistuksia viikon kuluessa.

EU:n ulkoministerit ovat sopineet, että EU-maat lähettävät Libanoniin noin 7 000 sotilasta. Joukkojen vahvuus on määrä nostaa kaikkiaan 15 000:een.

Neljä palestiinalaista kuoli tänään Israelin ilmavoimien iskussa Gazan kaupunkiin. Kaikki uhrit kuuluivat ääriryhmä Hamasin johtamiin turvallisuusjoukkoihin.

Palestiinalaishallituksen tiedottaja sanoi, että Gazassa yli kaksi kuukautta sitten siepattu israelilaissotilas on turvassa ja terveenä.