Talous

Hurjaa kehitystä

TS/Jonny Holmén<br />Porukkana työtään tekevät pääsevät Mika Aaltosen mielestä parhaaseen tulokseen.
TS/Jonny Holmén
Porukkana työtään tekevät pääsevät Mika Aaltosen mielestä parhaaseen tulokseen.

AIMO FORSELL

- Asiakkaat ovat tulleet tutuiksi. Olen ollut kaksikymmentä vuotta kaupassa, joten olen läheltä seurannut sekä ostajien toiveissa tapahtuneita muutoksia että hurjaa kehitystä yritysten tietojärjestelmissä, sanoo Turun Osuuskauppaan ryhmäpäälliköksi S-market ja Sale-ketjuun nimitetty merkonomi Mika Aaltonen . Hän siirtyy uuteen tehtävään Prisma Itäharjun pt-myyntipäällikön tuolilta vuodenvaihteessa.

- Myyntipäällikön ajasta huomattava osa menee henkilöstöpuoleen. Toisaalla on viime vuosina työllistänyt tietojärjestelmien nopea kehitys. Oman haasteensa on tuonut valikoimien laajeneminen. Tulevaa katsellessa näyttää siltä, että nuo menneiden vuosien suurimmat paineet eivät kevene, päinvastoin, uskon kasvun vain kiihtyvän valikoimien osalta, meitä työllistävät erilaiset kampanjat ja kaupan tietojärjestelmienkin uudistuminen.

Mika Aaltonen kuvaa tietojärjestelmien kehitysvauhtia räjähdysmäiseksi.

- Tänään tuntuu siltä, että puhelin on vanhentunut ratkaisu kaupan käyttöön; varastojen seurantaa ja hinnoitteluakin hoitavalla on suora yhteys tietokoneeseen.

- Uudessa tehtävässäni etualalle näyttävät nousevan mm. työvuorot ja henkilökunnan motivointi. Uskon vakaasti, että porukkana hyvin toimivat työntekijät heijastuvat asiakkaisiin, joten lopulta molemmat pääsevät hyötymään. Tuollainen yhdessä työtä tekeminen ei ole aina itsestäänselvyyttä. Sellaiseen on kuitenkin pyrittävä koulutuksenkin avulla; hyvin selviytyville on annettava positiivista palautetta ja mahdollisia laiminlyönteihin on esimiesten tartuttava, mutta tartuttava vain rakentavasti.

Turun Osuuskaupan S-market ja Sale-ketjuun kuuluu tänään nelisenkymmentä myymälää.

- Ryhmäpäälliköitä on neljä, joten jokaisen vastuulla on alkuvaiheessa toistakymmentä liikettä.