Uutiset

Ukrainan turmakoneessa
myös Suomen kansalainen

LK/REUTERS<br />Tiistaina pudonneen koneen matkustajia etsittiin onnettomuuspaikalla Ukrainassa Donetskin kaupungin liepeillä keskiviikkona. Kaikki koneen 170 matkustajaa ja miehistö menehtyivät.
LK/REUTERS
Tiistaina pudonneen koneen matkustajia etsittiin onnettomuuspaikalla Ukrainassa Donetskin kaupungin liepeillä keskiviikkona. Kaikki koneen 170 matkustajaa ja miehistö menehtyivät.

Venäläiset ja ukrainalaiset asiantuntijat alkoivat keskiviikkona tutkia Ukrainan lento-onnettomuutta. Tiistaina sattunut onnettomuus vaati 170 ihmisen hengen. Venäläiskoneessa oli lentoyhtiön mukaan myös yksi Suomen kansalainen. Uhrin henkilöllisyyden varmistamiseen kuluu todennäköisesti useita päiviä. Suomen viranomaiset ovat olleet yhteydessä hänen omaisiinsa.

Venäläisen Pulkovo Airlinesin Tu-154 -koneessa oli tiettävästi kaikkiaan ainakin viisi ulkomaalaista: suomalaisen lisäksi kaksi saksalaista, yksi ranskalainen sekä yksi hollantilainen.

Kaikki matkustajat ja miehistö kuolivat, kun Anapasta Etelä-Venäjältä Pietariin matkalla ollut kone putosi lähellä Donetskia tiistaina. Matkustajista 45 oli lapsia. Suurin osa uhreista oli ollut viettämässä kesälomaa Mustallamerellä.

Järkyttyneitä omaisia kuljetettiin keskiviikkona Pietarista turmapaikalle Kaakkois-Ukrainaan. Heitä varten kannettiin tuoleja ja telttoja läheiselle kukkulalle. Paikalle kutsuttiin myös pappeja, jotka yrittivät lohduttaa perheenjäsenensä menettäneitä. Liput oli laskettu puolitankoon ja Venäjälle julistettiin maansuru torstaiksi.

Salamaniskua epäillään syyksi

Onnettomuuden syiden odotetaan selviävän, kun lentotietoja tallentavat niin sanotut mustat laatikot on saatu purettua. Syyksi epäillään huonoa säätä, salamaniskua ja inhimillistä virhettä.

- Kuulimme kovaa jylinää. Sitten näin koneen alkavan menettää korkeuttaan. Se keikkui hetken ilmassa ja rysähti sitten alas. Kaikki tapahtui noin kymmenessä sekunnissa, kuvaili eräs silminnäkijä Venäjän televisiossa.

Venäjän viranomaiset kertoivat varoittaneensa lentäjiä myrskystä useampaan otteeseen.

Koneessa syttyi ilmeisesti myös tulipalo ennen kuin se syöksyi maahan.