Uutiset

Talous ja tulevaisuus tapetilla Paraisten treffeillä

TS/Riitta Salmi<br />Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Gia Alexandersson ja Viljo Tanskanen ovat yhtä mieltä siitä, että Paraisten keskustan vetovoimaa olisi kasvatettava.
TS/Riitta Salmi
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Gia Alexandersson ja Viljo Tanskanen ovat yhtä mieltä siitä, että Paraisten keskustan vetovoimaa olisi kasvatettava.

TOPI NYKÄNEN

Paraislaisella Esko Lindströmillä on selvä mielipide siitä, mihin suuntaan kaupungin on jatkossa luotava tiiviimpi suhde.

- Kaarinaan, sillä saaristo on liian hajanainen alue.

Turun Sanomien keskiviikkoisilla treffeillä Paraisilla keskusteltiin vilkkaasti kaupungin tilanteesta sekä siitä, kuinka tulevaisuudesta selvitään parhain päin.

Treffivieraana paikan päällä ollut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Gia Alexandersson (r) ei koe valintaa yhtä selväksi kuin Lindström.

- Minulla on sellainen käsitys, että jos Turunmaan kunnat eivät yhdisty sulassa sovussa, edessä on ennen pitkää pakkoliitos.

Kolmatta vaihtoehtoa eli Turunmaan kuntakokonaisuuden hajoamista Alexandersson pitäisi huonona lopputuloksena. Myös kunta- ja palvelurakenneuudistus kannustaa usean kunnan liitoksiin tuhdimmilla porkkanarahoilla.

Sapiskaa taloudenpidosta

Lähivuosien tiukka säästöohjelma herättää paikallisissa monenlaisia kommentteja. Arvo Björkroth pohtii, onko siivouksen kilpailutus vain alkusoitto laajemmalle ulkoistukselle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Gia Alexanderssonin mielestä ratkaisuista ei kannata vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Hän myös uskoo, että siivouksen ulkoistamisen hyöty jäisi todellisuudessa pienemmäksi kuin selvityksessä on kaavailtu.

Vanhainkodin osaston lakkauttaminen ei Alexanderssonin mukaan tarkoita sitä, että vanhukset jätettäisiin koteihinsa pikaisten hoitajavierailujen varaan.

Vanhusten ryhmäkodit harkinnassa

Kaupungin palvelutaloja on uusittu, ja Paraisilla etsitään aktiivisesti erilaisia ratkaisuja vanhustenhuollon turvaamiseksi, kuten useamman vanhuksen ryhmäkoteja.

Turun Sanomien treffikyselyn tulos ei mitenkään yllättänyt Alexanderssonia.

Selvä enemmistö vastasi kielteisesti, kun kysyttiin, onko Paraisten kaupunki tehnyt riittävästi taloustilanteen kohentamiseksi.

- Jos alijäämää on näin paljon, ei kai voi väittää, että kaupunki olisi tähän saakka tehnyt kaikkensa, Gia Alexandersson päättelee.

Treffien parhaasta juttuvinkistä palkittiin Into Wester Paraisten Kirjalasta.