Uutiset

Uuteen kaupungintaloon
ei Salossa soviteta teatteria

Turun Sanomat, Salo

Salossa luovutaan ideasta yhdistää uudessa kaupungintalossa teatterin ja kunnallisen päätöksenteon näyttämöt. Yhdistäminen osoittautui tarkemmin mietittynä sekä toiminnan että talouden kannalta epätarkoituksenmukaiseksi. Sen sijaan konsultille annetaan suunniteltavaksi kuntaliitosten varalta kaupungintalolle kasvunvaraa.

Näyttämötekniikan sijoittamien valtuustosaliin ei olisi onnistunut järkevällä tavalla, sillä salia tarvittaisiin päivittäin kokous- ja koulutuskäyttöön. Lavasteiden ja kokousrekvisiitan siirtely olisi tullut hankalaksi.

Kolmen salolaisteatterin puvusto- ja lavastevarastot olisivat vieneet paljon tilaa ja nostaneet rakennuskustannukset yli investointiohjelman salliman.

Idea kaupungintalon teatteritilasta syntyi kulttuurikeskushankkeen kaaduttua. Sittemmin kaupunki on vuokrannut kulttuuritilaksi Kiva-hallin.

Konsultilla selvitytetään neljän sijaintipaikan sopivuus kaupungintalolle. Ehdolla ovat niin sanottu Farmoksen tontti jokirannassa, asemanseutu, nykyinen kaupungintalon tontti sekä tontti kaupungintaloa vastapäätä Teollisuuskadun toisella puolella.