Uutiset

Sinitaivas antoi sävyn Liikemiesten
Lähetysliiton uusille tiloille

TS/Jonny Holmén<br />Suomen Liikemiesten Lähetysliiton hallituksen varapuheenjohtaja Olli Ojala (vas.), tuomaspappi Piia Klemi ja yhdistyksen toiminnanjohtaja Mikko Lännenpää ovat tyytyväisiä uusiin tiloihinsa, joihin kuuluu myös tunnelmallinen juhlasali.
TS/Jonny Holmén
Suomen Liikemiesten Lähetysliiton hallituksen varapuheenjohtaja Olli Ojala (vas.), tuomaspappi Piia Klemi ja yhdistyksen toiminnanjohtaja Mikko Lännenpää ovat tyytyväisiä uusiin tiloihinsa, joihin kuuluu myös tunnelmallinen juhlasali.

ELINA MALKAMÄKI

Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ry:n uusissa toimitiloissa Turun Rauhankadulla vietettiin lauantaina avajaisia.

  Liiton toimisto muutti noin 400 neliön kokoisiin, katutasossa oleviin tiloihin huhtikuun lopulla Yliopistonkadulta.

Kolmen toimistohuoneen, neuvotteluhuoneen, kahvion ja keittiötilojen lisäksi yhdistys sai käyttöönsä reilun 100 istumapaikan juhlasalin, joka nimettiin Sinitaivaaksi sen erikoisen katon inspiroimana. Salin kaarevaan syvänsiniseen kattoon on upotettu pieniä spottivaloja ikäänkuin tähdiksi.

- Tämä hieno katto oli lähtökohta, kun tilojen uutta ulkoasua alettiin suunnittelemaan. Salissa ei ole muutettu juuri muuta kuin sisustusta, mutta muualla on tehty pintaremonttia ja muun muassa maalattu seiniä sinisiksi, kertoo suunnittelusta vastannut yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Olli Ojala.

Noin 300 jäsenen yhdistyksen toiminnanjohtaja Mikko Lännenpää sanoo, että kolmesta nyt rakennetusta toimistohuoneesta yksi on toistaiseksi tyhjillään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tällä hetkellä täällä työskentelemme osa-aikaisena minä ja tuomaspappi Piia Klemi , mutta pohdimme parhaillaan josko yhdistys tarvitsisi vakituisia työntekijöitä.

Lännenpään mukaan aiemmin vapaamuurareiden käytössä olleet tilat löytyivät liki sattumalta.

- Nämä tilat ovat hyvällä paikalla, lähellä tärkeän työmuotomme tuomasmessujen toteuttamispaikkaa Mikaelinkirkkoa ja Mikaelinseurakuntaa. Kun saimme Suomen Lähetysseuran Turun arkkihiippakunnan lähetystoimiston vuokralaiseksemme seinän toiselle puolelle ovat yhteistyökumppanit hyvin lähellä.

Kaunis juhlasali tuli sopivien toimistotilojen mukana ikään kuin kaupan päälle.

- Pohdimme voisiko täällä järjestää jonkinlaisia teemailtoja tuomasmessun hengessä, Lännenpää sanoo.

Tuomaspappi Piia Klemi toivoo, että tunnelmallisessa juhlatilassa voitaisiin järjestää rauhoittavia tilaisuuksia.

- Se voisi olla rauhallinen keidas kaupungin hälinän keskellä.

Avoimien ovien päivä huipentui illalla tilaisuuteen, jossa arkkipiispa Jukka Paarma siunasi uudet tilat.