Talous

"Nokia ei tarvitse enää suomalaista työtä"

Lehtikuva<br />Nokian alihankkijoiden väki osoitti torstaina ennen Nokian yhtiökokousta mieltään sitä vastaan, että Nokian tiukka alihankintapolitiikka ajaa alihankkijat siirtämään työpaikkoja pois Suomesta. Tuula Ruokanen jakoi lentolehtisiä osakkeenomistajille.
Lehtikuva
Nokian alihankkijoiden väki osoitti torstaina ennen Nokian yhtiökokousta mieltään sitä vastaan, että Nokian tiukka alihankintapolitiikka ajaa alihankkijat siirtämään työpaikkoja pois Suomesta. Tuula Ruokanen jakoi lentolehtisiä osakkeenomistajille.

Martina Ahola

Reilusti toistasataa Perloksen ja Foxconnin työntekijää ja toimihenkilöä osoitti keskiviikkona mieltä Nokian tiukkaa alihankintapolitiikkaa vastaan Helsingissä.

Ennen Nokian yhtiökokousta Helsingin Messukeskuksen ulkopuolelle kerääntyneet mielenosoittajat muistuttivat alihankintayritysten työntekijöiden osuudesta Nokian menestyksen rakentamisessa.

Henkilöstön mielestä Nokia asettaa alihankkijansa selvästi liian tiukoille.

- Tehtaita vähennetään yksi toisensa jälkeen ja työt karkaavat pois. Ei syy yksin ole enää meidän oman yhtiön johdossa, vaan se on myös meidän asiakkaassa (Nokiassa). Asiakas ei enää meille töitä Suomeen tarjoa, eikä edes kysy tarjouksia. Kaikki uudet projektit menevät halvan kustannustason maihin, Perloksen Ylojärven tehtaan toimihenkilöiden luottamusmies Mallu Helin kuvaa tilannetta.

Osakkeenomistajille jakamassaan kannanotossa mielenosoittajat peräsivät Nokialta enemmän yhteiskuntavastuuta niin kotimaassa kuin ulkomailla.

- Siirtyvätkö myös tutkimus ja tuotekehitys vähitellen tuotannon kylkeen ulkomaille, kannanotossa kyseltiin.

 Mielenosoitus aiheutti osakkeenomistajissa lähinnä hämmästystä.

- Myös myötätuntoa näkyi, mitä vanhempaa väkeä siitä ohi käveli, Helin kertoi.