Uutiset

Uhkia viestintäteknologian yrityksissä

Turun Sanomat

Kännykän osien varastaminen Nokian Salon tehtaalta osoittaa, että tietoyhteiskunnassa yritysten turvallisuusuhkat kohdistuvat etenkin viestintäteknologian yrityksiin.

- Siellä on mielenkiintoiset markkinat, jotka kiinnostavat myös luvattomalla puolella, tietää yritysturvallisuustoimiston päällikkö Kalevi Tiihonen Elinkeinoelämän keskusliitosta.

- Kaikkein tärkein yrityksen tieto liittyy suunnitteluun ja tuotekehitykseen. Se jolla tällaista tietoa on, on uhkien kohteena. Sellaista yritystä ei olekaan, joka pystyisi sataprosenttisesti tällaiset rikokset estämään, Tiihonen sanoo ja muistuttaa myös ruotsalaisen Ericssonin joutuneen tietovarkauden uhriksi.

Nokian tapaus olisi hänestä voinut sattua missä tahansa yrityksessä. Rikoksena se ei ole järin yleinen. Kattavan kuvan saamista yrityksiin kohdistuvasta rikollisuudesta vaikeuttaa kuitenkin se, että osa rikoksista jää aina piiloon.

- Rikosten tekomuodoista ei myöskään ole kattavaa kuvaa. Siksi on vaikea sanoa, onko kyse yksittäistapauksesta vai trendistä, Tiihonen pohtii.