Uutiset

Kodisjoki hyväksyi liittymisen Raumaan

JARI RANTANEN

Kodisjoen kunta liitetään Rauman kaupunkiin ensi vuoden alusta. Kodisjoen kunnanvaltuusto hyväksyi kuntaliitoksen maanantai-iltana äänin 8-5. Rauman kaupunginvaltuustossa liitos hyväksyttiin vähän myöhemmin yksimielisesti.

Kodisjoella valtuuston kokous päättyi liitoksen kannattajien taputuksiin.

Kokousta seuraamaan oli saapunut runsaasti kuntalaisia, joiden joukosta löytyi sekä kuntaliitoksen kannattajia että vastustajia.

Kokouksen alkajaisiksi valtuuston puheenjohtaja Tuomo Kauppi otti vastaan kunnan itsenäisyyden säilyttämisen puolesta kerätyt nimilistat, joissa oli yhteensä runsaat sata allekirjoitusta.

Liitos valmisteltiin tiukalla aikataululla ja joidenkin kodisjokelaisten valtuutettujen mielestä liiankin kiireellä. Heidän mielestään varsinkin seurakunnan toiminnan ja kiinteistöjen hoidon ja käytön järjestämistä olisi pitänyt valmistella paremmin.

Saarnahuonekuntana Laitilan seurakuntaan nyt kuuluvasta Kodisjoesta tulee jatkossa osa Rauman seurakuntaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kodisjoen kirkon, hautausmaan ja pappilan omistaa puolestaan jakokunta.

Puolesta ja vastaan

Kodisjoki esitti Raumalle liitosneuvotteluja helmikuun puolivälissä, kun Rauman ja Lapin kuntaneuvottelut olivat päättyneet tuloksettomina.

Kauppi päätyi neuvottelujen edetessä vastustamaan liitosta. Hän jätti ohjausryhmässä eriävän mielipiteensä yhdistymisavustusten käyttöä koskevaan kohtaan.

Kaupin mielestä Kodisjoen taloudellinen tilanne ei ole vielä kestämätön, vaikka investoinneissa raskaasti velkaantuneen kunnan pitäminen pinnalla vaikeaa ja haastavaa olisikin.

Kaikki valtuutetut eivät suhtautuneet kunnan mahdollisuuksiin yhtä luottavaisesti, kun kunta tämän vuoden talousarvion mukaan joutuu ottamaan jo velkaa myös käyttömenojen rahoittamiseen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Laitinen sanoi Kodisjoen saaneen liitosneuvotteluissa läpi lähes kaiken esittämänsä ja kannatti liitosta.

Ohjausryhmässä liitosta valmistellut Olli Lassila puhui myös liitoksen puolesta ja sanoi Kodisjoen rahojen loppuvan muutamassa vuodessa. Hän ja uskoi nyt neuvotellun sopimuksen olevan varmasti parempi kuin se, mihin Kodisjoella muutaman vuoden päästä olisi mahdollisuuksia.