Uutiset

Englannin koe sujui odotusten mukaan

TS/Paavo Lehtonen<br />Raision lukion abiturientin Tomi Flinkin mukaan englannin kirjallinen koe meni paremmin kuin syksyllä.
TS/Paavo Lehtonen
Raision lukion abiturientin Tomi Flinkin mukaan englannin kirjallinen koe meni paremmin kuin syksyllä.

ANU VÄLILÄ

- Nyt on tosi hyvä fiilis, Raision lukion abiturientti Tomi Flink iloitsi maanantaina englannin kielen kirjallisen kokeen jälkeen.

Syksyn ylioppilaskokeissa saavutettua arvosanaa korottamaan saapunut Tomi Flink oli kokeen jälkeen helpottunut, sillä koe tuntui menneen paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.

- Olen aika varma, että arvosana paranee syksystä. Lähdin kokeeseen luottavaisin mielin, sillä minulla on syksyn englannin kokeesta pohjalla jo hyvä arvosana. Olo oli varma myös siksi, että sain kevään kuullunymmärtämisestä kaksikymmentä pistettä enemmän kuin syksyllä. Koe ei jännittänyt yhtään, kun alla oli nappiin mennyt kuuntelu, Tomi kertoi tyytyväisenä.

Tomin mielestä kevään englannin koe oli melko helppo. Kuullunymmärtämiskoe tuntui hänestä helpommalta kuin syksyllä, mutta kirjallinen osio sitä vastoin hieman hankalammalta. Itselleen sopivan aineen aiheen Tomi löysi lopulta helposti, vaikka aluksi kaikki aiheet tuntuivat yhtä kiinnostavilta.

- Yhdessä aiheessa piti keksiä jokin tulevaisuuden turhake, jonka kaikki haluavat saada. Kirjoitin luottokortin kokoisesta laitteesta, jossa olisi kaikki mahdollinen puhelimesta tietokoneeseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tomi oli varustautunut viimeiseen koitokseensa samoilla eväillä kuin aiempiinkin kokeisiin. Hän oli pakannut mukaansa suklaata, puolen litran limsapullon, energiajuomaa, valmispitsaa, banaaneja sekä pienen termospullollisen kahvia.

Itse kokeeseen Tomi valmistautui kertaamalla kielioppisääntöjä ja opettajan vinkkejä muistellen.

- Ei tässä vaiheessa enää kannata tuhlata aikaa sanaston opiskeluun. Opettaja neuvoi opettelemaan idiomeja eli sanontoja, ja niiden harjoittelemisesta olikin rakennetehtävässä hyötyä.

Tomin, kuten monen muunkin tämän kevään abiturientin ylioppilaskirjoitukset päättyivät englannin kokeeseen. Nyt Tomilla on viikko aikaa levähtää, ja sitten edessä onkin seuraava suuri koitos.

- Oikeustieteellisen pääsykoekirjat julkistetaan viikon päästä, mutta ennen niiden lukemista olisi tarkoitus tehdä laivamatka, ja jatkaa kuntoilua. Lukulomalla pääsi vähän lösähtämään, joten on taas aika aloittaa kuntoilu, Tomi naureskeli.