Uutiset

Häkämies pelkää
poliittisten
virkanimitysten paluuta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies epäilee, että virkanimityksiin on punamultahallituksen myötä palannut sulle-mulle-jakopolitiikka.

Yksi osoitus tästä on Häkämiehen mielestä se, että muun muassa kolmea kansliapäällikön tehtävää ja merkittäviä opetushallinnon paikkoja suunnitellaan parhaillaan täytettäviksi sopivilla demarinimillä.

Lisäksi demarien hallituskumppania keskustaa tuntuu hänen mukaansa huolestuttavan vain se, ettei se saa näistä virkapaikoista yhtään.

- Tuntuu uskomattomalta, ettei kumpaakaan puoluetta kiinnosta valittavien henkilöiden osaaminen ja pätevyys, Häkämies kirjoittaa sunnuntaisessa kannanotossaan.

Häkämiehen mukaan kokoomuksen ollessa hallituksessa valinta osui usein myös pätevään sitoutumattomaan, vaikka myös monia poliittisen taustan omaavia nimitettiin keskeisiin tehtäviin.

Feldt-Ranta: Jäitä hattuun

Sdp:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta ehti heti sunnuntaina torjua Häkämiehen väitteet.

Feldt-Rannan mukaan kyse ei ole mistään sulle-mulle-politiikasta, vaan saman käytännön jatkamisesta, mitä hallitus on nimityspolitiikassakaan noudattanut tähänkin asti.

- Esittelevä ministeri vastaa nimityksistä, eikä minkäänlaisia virkapaketteja ole tehty eikä tehdä, Feldt-Ranta korosti.

Hänen mukaansa ketään ei valita virkaan sen takia, että hän on demari, mutta ketään ei myöskään jätetä sen takia valitsematta.

- Häkämies voisi laittaa jäitä hattuun, sillä yhtään hänen esille nostamistaan nimityksistä ei ole vielä edes tehty, Feldt-Ranta lisäsi.