Veturi

Kaarinan
kirjasto
joutuu
säästökuurille

TS/Riitta Salmi<br />Kaarinan kirjastotoimenjohtaja Maija Söderblom kertoo, että kirjastoasioita hoidetaan yhä enemmän internetissä. Kun hyllyjen välissä ei kierrellä entiseen tapaan, niin sanotut herätelainaukset vähenevät.
TS/Riitta Salmi
Kaarinan kirjastotoimenjohtaja Maija Söderblom kertoo, että kirjastoasioita hoidetaan yhä enemmän internetissä. Kun hyllyjen välissä ei kierrellä entiseen tapaan, niin sanotut herätelainaukset vähenevät.

Turun Sanomat

Kaarinan pääkirjasto sulkee ovensa heinäkuuksi ja vähentää kirjahankintoja. Viimeksi kirjasto jouduttiin pitämään kiinni kesällä lama-aikana. Nyt kaupunki leikkaa kirjaston tämän vuoden määrärahoja 56 000 euroa.

Kirjastotoimenjohtaja Maija Söderblom kertoo, että aineistohankintojen määrärahat vähenevät 30 prosenttia. Vieraskielisten kirjojen ja tietokirjojen hankintaa sekä uusien kirjojen kappalemääriä vähennetään. Uuden kirjaston rakentaminen on yhä vain haaveissa.

Littoisten Kotimäen koulussa toimivan kirjaston muuttamista lasten- ja nuortenkirjastoksi harkitaan.

Se tarkoittaisi, että aikuisten kirjojen hankkimista Kotimäen kirjastoon vähennettäisiin.

Söderblomin mukaan muihin koulujen kirjastoihin ei haluta kajota. Sen sijaan sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksen kirjaston tulevaisuus on epävarma. Jos oppilaitos saa käyttää saamansa opetusministeriön tunnustusrahan, kirjasto pystytään säilyttämään nykyisellään.

Tähän asti Kaarinan pääkirjaston asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

- Kirjasto on pitempään auki kuin Turun pääkirjasto, ja tänne tulevat uutuudet nopeammin.

Säästöt eivät Söderblomin mukaan näivetä kirjastoa.

- Toiminnan täytyy pyöriä.