Uutiset

Turkulaisen Rokkibaarin työntekijän
taposta yli 10 vuotta vankeutta

Turun Sanomat

Turkulaisen Rokkibaarin työntekijän tappanut mies sai kymmenen vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Turun käräjäoikeus tuomitsi Muajad Abdul Nabi Aziz Al-Khalidin , 23, taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Mielentilatutkimuksen mukaan Al-Khalidi toimi täydessä ymmärryksessä. Rangaistusta kovensi hänen aiempi samantyyppinen rikollisuutensa. Hänet on tuomittu viime vuosina useista ryöstöistä.

Ryöstökumppani Roope Joe Jeremias Bergman , 19, tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomioon sisältyi myös pizzeriaan tehty varkaus. Hänellä oli ennen tätä puhdas rikosrekisteri.

Al-Khalidi velvoitettiin maksamaan uhrin läheisille korvauksia henkisestä kärsimyksestä: äidille ja isälle 3 000 euroa kummallekin, veljelle 1 000 euroa ja tyttöystävälle 3 000 euroa.

Turun Linnankadulla sijaitsevan Rokkibaarin miesmyyjä puukotettiin viime maaliskuussa. 38-vuotias uhri tunnettiin etenkin muusikkopiireissä. Hän soitti Juliet Jones -bändissä.

Surmatyö tehtiin vähän ennen sulkemisaikaa. Al-Khalidi ja Bergman olivat illan viimeiset asiakkaat, ja myyjä oli ainoa työntekijä.

Tuomitut viettivät ennen baariin tuloa iltaa Pansiossa. He nauttivat lääkkeitä ja alkoholia.

Baarissa Al-Khalidi hermostui, kun työntekijä ei suostunut myymään lisää olutta. Hän irrotti vessasta metalliputken, ja löi sillä uhria päähän useita kertoja.

Myöhemmin hän iski miestä puukolla kaulaan. Mies menehtyi nopeasti vammoihinsa.

Samaan aikaan kun Al-Khalidi pahoinpiteli myyjää, Bergman etsi baarista rahaa ja muuta varastettavaa omaisuutta. Miehet veivät mukanaan mm. 1 400 euroa, juomia ja dvd-soittimen.

Myyjä löydettiin baarista kuolleena seuraavana aamuna.