Uutiset

Niinistön puolustus-
puheet ovat
tukijoukkojen mieleen

LEHTIKUVA<br />Eero Lehti (vas.), Tuukka Temonen, Pirjo Kauppinen ja Ahti Hirvonen odottelivat Jussi Parviaisen saapumista Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjan tueksi perustetun kansalaisvaltuuskunnan esittelytilaisuuteen.
LEHTIKUVA
Eero Lehti (vas.), Tuukka Temonen, Pirjo Kauppinen ja Ahti Hirvonen odottelivat Jussi Parviaisen saapumista Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjan tueksi perustetun kansalaisvaltuuskunnan esittelytilaisuuteen.

KIRSTI POHJONEN

Suomen yrittäjien puheenjohtaja Eero Lehti haluaa Suomen liittyvän puolustusliitto Natoon. Hänestä kriisin varalta pitää olla turvatakuut.

- Ei riitä, että asioiden toivotaan sujuvan hyvin tekemättä mitään, Lehti arvosteli nykyjohtoa Cafe Niinistössä Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lehti kannattaa Euroopan investointipankin varapääjohtajan Sauli Niinistön valintaa presidentiksi, koska hän pitää Niinistön avauksia turvatakuista keskeisen tärkeinä.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Niinistö ei itse ole ottanut kantaa Suomen Nato-liitoksen puolesta.

Sen sijaan hän on patistanut EU:n jäsenmaita sopimaan uudestaan EU:n perustuslailliseen sopimukseen liitetyistä turvatakuista. Hän pitää niitä eurooppalaisen turvallisuusratkaisun perustana.

Niinistö ei ollut läsnä, kun hänen tuekseen kootun kansalaisvaltuuskunnan johto esiteltiin keskiviikkona. Lehti kuuluu tähän joukkoon.

Niinistön pressaklubia lähtee vetämään toimittaja Pirjo Kauppinen . Naisen valinta ei yllättänyt, nimeä ei etukäteisarvailuissa keksitty.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Niinistöä ja minua yhdistää tinkimätön tahto toimia työelämässä. Molempia on myös elämä ravistanut, joskus melkein liiankin lujaa. Sisulla ja sydämellä on selvitty, Kauppinen kuvaili.

Toimittaja, tuottaja ja kirjoittaja tunnetaan myös vammaisuutensa kautta. Kauppinen halvaantui tapaturmassa joitakin vuosia sitten ja liikkuu nyt pyörätuolissa.

Lounaan verran Kauppiselta meni aikaa vastata, lähteekö hän valtuuskunnan johtoon. Edellisen presidentinvaalin aikaisia kantoja hän ei kerro.

- Kierrän mitä tällä vartalolla pystyy, Kauppinen arvioi hyväntuulisena jatkoa.

Hänet tapaa tiuhaan myös Cafe Niinistössä. Iso tapahtuma on edessä joulukuun alussa, kun 500 naista kokoontuu kampanjatilaisuuteen.

- Saulihan kerää naisia kuin hunaja, Kauppinen veisteli.

Vähän aiemmin hän oli listannut Niinistön eduksi myös sen, että tällä on pilkettä silmässä.

Kampanjapäällikkö Harri Jaskari kertoi Niinistön tukijoukoissa olevan nyt noin 6 000 jäsentä. Johtoryhmä ja alueiden vastaavat ihmiset lähtevät kiertueille ehdokkaan mukaan.

Suomen asianajaja ja herättelijä

- Niinistö poistaa turvallisuuspolitiikassa vallitsevan epävarmuuden, SYPin entinen pääjohtaja Ahti Hirvonen perusteli Lehden tavoin liittymistään johtoryhmään.

Suuria yllätyksiä joukko ei sisällä. Poliitikoista siellä ovat kokoomuksen entinen puoluejohtaja, valtioneuvos Harri Holkeri ja europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola , entinen kristillisdemokraatti.

Ay-liikettä edustaa Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola .

- Olen huolissani, miten Suomen käy. Presidentin ei tarvitse olla Suomen toimitusjohtaja. Herättelijää kaipaan. Ihmisten pitää ottaa asioista myös itse vastuuta, Apulanta-yhtyeessä aikoinaan vaikuttanut kuvaaja Tuukka Temonen pohti.

Teatterimies Jussi Parviainen näki Niinistössä Suomen asianajajan, "johon ei henkilöidy valtaa vaan asioita".

Johtoryhmään kuuluvat vielä näyttelijä Satu Silvo, Tampereen Teatterin johtaja Heikki Vihinen , Yleisradion entinen Lontoon-kirjeenvaihtaja Erkki Toivanen ja jääkiekkomaajoukkueen manageri Jari Kurri .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy