Uutiset

Poliisi otti kiinni toisen Toijalan hyväksikäytöistä epäillyn

Toijala (STT)

Poliisi otti keskiviikkona kiinni toisen miehen epäiltynä lasten hyväksikäytöstä Toijalan seudulla. Miestä epäillään yhdestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tutkintasalaisuuden säilyttämiseksi poliisi ei halua kertoa tapauksesta yksityiskohtaisia tietoja.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Hannu Kallioniemi muistuttaa, että poliisi ei ole vielä tavoittanut kaikkia henkilöitä, joita se haluaa kuulustella. Hyväksikäyttöepäilyjä saattaa tulla vielä lisää. Poliisi on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että jutun mittasuhteet eivät ole niin suuret kuin julkisuudessa on kerrottu.

Viime viikolla vangittiin 23-vuotias mies, jota epäillään kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies oli seurustellut kahden tytön kanssa, joista toinen oli 14- ja toinen 15-vuotias.

Kallioniemen mukaan sekä epäillyn hyväksikäytön uhrit että muut tutkinnan yhteydessä kuullut henkilöt ovat olleet teini-ikäisiä, 13-15-vuotiaita. Epäillyt ovat heitä vanhempia.

Rikoslain mukaan alle 16-vuotiaan kanssa ei saa olla sukupuoliyhteydessä. Myös koskettelu ja muut alaikäisen kehitystä haittaavat sukupuoliset teot on kielletty.