Uutiset

Fortumin optioista nousi poliittinen syysmyräkkä

Helsinki,
(STT)

Energiayhtiö Fortumin optioiden ympärillä käynyt puhuri on yltynyt poliittiseksi syysmyräkäksi eduskunnassa ja vähän muuallakin.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari toivoo, että Fortumin johto luopuisi ainakin osasta kohtuuttomina pidettyjä optioetujaan. Skinnarin mielestä optioiden saajien pitäisi miettiä nyt, mikä on tulevaisuuttakin ajatellen yrityksen edun mukaista.

Eduskunnan talousvaliokunta on päättänyt kutsua kuultaviksi muun muassa entiset kauppa- ja teollisuusministerit Erkki Tuomiojan ja Sinikka Mönkäreen sekä tehtävää nyt hoitavan Mauri Pekkarisen. Lisäksi valiokunta haluaa kuulla Fortumin toimitusjohtajaa Mikael Liliusta, yhtiön hallituksen johdossa nyt istuvaa Peter Fagernäsiä sekä kilpailuviraston ja energiamarkkinaviraston edustajia.

Fortumin johto ei ole kommentoinut jättioptioistaan syntynyttä kiistaa ja mahdollisia omia ratkaisujaan. Fortumin viestintäjohtajan Carola Teir-Lehtisen mukaan optiojupakka on voimakkaasti politisoitunut, joten keskustelu on yhtiön ulkopuolella.