Uutiset

Pro Mellilä elvyttää ja virkistää

TS/Eeva Suojanen<br />Mellilä ei kaipaa elvytystä, mutta melliläläiset kaipaavat elvytysoppeja, sanoo Irja Hakulinen.
TS/Eeva Suojanen
Mellilä ei kaipaa elvytystä, mutta melliläläiset kaipaavat elvytysoppeja, sanoo Irja Hakulinen.

- Anne voisi olla ahkerammassa käytössä, toivoo Mellilän terveyskeskuslääkäri Irja Hakulinen . Elvytysnukke Annen hankki kuntalaisten käyttöön Pro Mellilä -yhdistys. Yhdistyksen alullepanija ja puheenjohtaja Irja Hakulinen lupasi samalla opettaa Annen kanssa elvytystaitoja pienille porukoille. Toistaiseksi elvytysoppiin ilmoittautuneita on ollut vain vähän.

Pro Mellilä -yhdistys perustettiin muutama vuosi sitten oikeastaan juuri elvytysnuken hankkimiseksi. 1500 euron opetuspaketti ei mahtunut kunnallisten hankintojen joukkoon. Elvytysopin lisäksi yhdistys on tarjonnut kuntalaisille monta virkistävää ja viihdyttävää hetkeä, konsertteja, laulu- ja runoiltoja. Yhdistys oli yrittäjien kanssa myös luomassa uutta perinnettä, iloista joulunavaustapahtumaa.

- Ensi kesäksi on suunnitelmissa hankkia komea suihkulähde Melliläjärveen. Toivottavasti saadaan koottua rahaa niin, että suihkulähde olisi käytössä järven vihkiäisissä, Hakulinen kertoo.

Pro Mellilä ei ole mikään kunnan itsenäisyyttä vaaliva liike, mutta yhdistyksessä toimivat jäsenet ovat puheenjohtajan arvion mukaan kunnallisen itsenäisyyden kannalla.

- Kyllä pieni kunta pärjää, täytyy saada pärjätä, sanoo 23 vuotta sitten Mellilään muuttanut Hakulinen.

- Tämä on ihana kunta, ihan sopivan kokoinen. Pieneksi kunnaksi palvelutkin ovat hyvät. Olisivat paremmatkin, jos kuntalaiset asioisivat enemmän oman kunnan yrityksissä.

Kunnan lisäksi palveluihin ja hyvinvointiin vaikuttavat kuntalaiset itse.

- Kolmatta sektoria tarvitaan, niin kuin kunnanjohtajakin sanoi ensimmäisessä haastattelussaan. Pro Mellilä tekee omaa osuuttaan elvyttäjänä ja mielialan kohentajana.

TS/Eeva Suojanen<br />Pro Mellilä -yhdistyksen puheenjohtaja Irja Hakulinen lupaa Annen kanssa antaa elvytysoppia kuntalaisille.
TS/Eeva Suojanen
Pro Mellilä -yhdistyksen puheenjohtaja Irja Hakulinen lupaa Annen kanssa antaa elvytysoppia kuntalaisille.