Uutiset

Aasian tiikerit
edelleen uhattuna

Järjestäytyneet rikollisjoukkiot salametsästävät edelleen Aasian tiikereitä ja muita uhanalaisia eläimiä. WildAid -eläintensuojeluryhmän perjantaina julkaistun raportin mukaan tiikereitä ja muita uhanalaisia eläimiä salakuljetetaan muun muassa Kiinan, Yhdysvaltain ja EU:n markkinoille.

Eläimiä lahdataan niiden turkisten, lihan ja jopa luiden vuoksi. Valtaosa tapetuista tiikereistä on peräisin Thaimaasta ja Intiasta. Turkiksia salakuljetetaan Länsi- ja Keski-Kiinaan ja lihaa sekä luita Kiinan eteläisiin ja itäisiin osiin Laosin ja Vietnamin kautta.

- Yksistään viime vuonna Thaimaan poliisi pysäytti ainakin viisi lastia salakuljetettuja kuolleita tiikereitä, joita oltiin kuljettamassa Kiinaan Laosin kautta, sanoi WildAidin edustaja Steven Galster.

WildAidin puheenjohtajan Kraisak Choonhavanin mukaan tiikeri kuuluu niin sanottuihin "sateenvarjolajeihin", joiden hyvinvointi heijastaa koko ekosysteemin hyvinvointia.

- Tiikeri on todella viidakon kuningas. Sen tulevaisuus on kytköksissä Aasian metsien tulevaisuuteen, ja jo yksistään tämä on hyvä syy yrittää pelastaa se, Kraisak perusteli.

WildAidin mukaan Thaimaan viranomaiset ovat aloittaneet laajan yhteistyön salametsästyksen karsimiseksi, mikä antaa alueen tiikereille uutta toivoa.

WildAid kehotti myös Kiinaa entisestään tehostamaan valvontaa, jotta laittomien tuotteiden kysyntä tyrehtyisi.

Eläinsuojeluryhmien arvioiden mukaan laittoman eläinkaupan arvo maailmassa on vuosittain yli seitsemän miljardia dollaria.