Uutiset

Jo 500 asukasta hankkinut
ilmaisen sähköpostin
Turun kaupungilta

JUSSI ORELL

Turun kaupungin asukkailleen tarjoamat ilmaiset sähköpostiosoitteet ovat osoittautuneet suosituiksi. Osoitteita on jaettu reilun viikon aikana 500. Kaikkiaan niitä on tarjolla 3 000 turkulaiselle.

- Olemme olleet iloisesti yllättyneitä. Ihmiset ovat sanoneet, että tuntuu turvalliselta, kun tietää palvelun taustatahon, myhäilee ohjelmapäällikkö Sari Hannila-Neulanen Turun kaupungilta.

Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Auria Oy. Turun ammatti-instituutin tietotekniikkaopiskelijat auttavat arkisin postin käyttäjiä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Opiskelijat myös huolehtivat uusien käyttäjien rekisteröinnistä.

Aurian myynti- ja markkinointijohtaja Seppo Hakanen vakuuttaa, että yli 15-vuotiaille turkulaisille annettava sähköpostiosoite on tietoturvallinen. Erityistä huomiota on Hakasen mukaan kiinnitetty virustorjuntaan ja roskapostin hallintaan.

Sähköpostiohjelman ohjeet ovat luettavissa suomen lisäksi ruotsin ja englannin kielillä.

- Helppokäyttöisyys on palvelun avainsana. Postilaatikon koko on 20 megaa, joten siihen mahtuu muihin ilmaisposteihin verrattuna runsaasti materiaalia.

Kaupungin antamaa sähköpostia voi käyttää kaikilla internet-selaimilla. Postiin pääsee myös kännykällä, jossa on netin käyttöön vaadittavat ominaisuudet. Postin käyttöön saa opastusta kaupungin kirjastoissa viikoilla 40 ja 41.

Ilmainen sähköpostiosoite on tarjolla ainakin vuoden 2006 loppuun.

- Suosio ratkaisee palvelun jatkokehityksen, Seppo Hakanen kertoo.

Maksuttoman sähköpostin saa käyttöönsä osoitteesta www.tkuasukas.fi