Uutiset

Erityisopettaja sai syytteet oppilaan pahoinpitelystä

MARJA SALEVA

Raisiolainen erityisopettaja sai syytteet yläasteikäisen oppilaan pahoinpitelystä. Turunseudun käräjäoikeus kuuli torstaina erilaisia kertomuksia siitä, mitä raisiolaiskoulussa viime helmikuussa tapahtui.

Miesopettaja meni väliin, kun näki pojan lyövän pienempää poikaa välitunnilla koulun aulassa. Pojat eivät olleet erityiskoulun oppilaita.

Syytteen ja pojan kertomuksen mukaan opettaja lopetti nahinan ottamalla poikaa niskasta kiinni. Hän löi oppilaan päätä ovenlasia vasten ja heitti tämän portaisiin niin voimakkaasti, että poika kaatui. Portaissa opettaja potki poikaa takapuoleen.

Opettaja vei nahistelleet pojat ylempään kerrokseen atk-luokkaan tilannetta selvittämään. Sinne kutsuttiin myös luokanvalvoja ja rehtori.

Opettaja kiistää pahoinpidelleensä poikaa. Hän sanoi käskeneensä poikia lopettamaan nahinan. Sitten hän tarttui isompaa poikaa hartioista ja irrotti hänet tilanteesta. Hän ei lyönyt, potkinut eikä työntänyt poikaa rappusiin.

- Jos tämä on rikos, teen saman rikoksen myöhemminkin vastaavassa tilanteessa. Tällaisiin tilanteisiin jätetään puuttumatta aivan liian usein, opettaja sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turunseudun käräjäoikeus antaa tuomionsa ensi viikon perjantaina.

Poika kertoi lyömisestä kotona

Poika ei koulussa kertonut lyömisestä ja potkimisesta luokanvalvojalle eikä rehtorille. Kotona poika kertoi tapahtumista yksityiskohtaisemmin äidilleen.

Äiti vei pojan samana iltana lääkäriin. Lääkäri havaitsi pojan päässä ja niskassa kosketusarkuutta ja polvien alapuolella turvotusta ja sinermiä. Lausunnossaan lääkäri totesi, että vammat ja pojan kertomus tapahtumista eivät ole ristiriidassa keskenään.

- Opettajan puuttuminen tilanteeseen oli oikein, mutta se pitää tehdä niin, että lapselle ei tule vammoja. Jo oppilaan kaatuminen portaissa osoittaa liiallista voimankäyttöä, syyttäjä sanoi.

- Pojalle ei tullut mitään sellaisia vammoja, että voitaisiin puhua pahoinpitelystä. Opettaja käytti juuri sen verran voimakeinoja kuin oli tarpeen. Jos hänet tuomitaan, se antaa kouluyhteisölle aivan väärän signaalin, puolustus vastasi.