Uutiset

Linja-auto syttyi tuleen Perttelissä

TS/Joni Öfverström<br />Palamaan syttynyt linja-auto oli matkalla Viipurista Turkuun.
TS/Joni Öfverström
Palamaan syttynyt linja-auto oli matkalla Viipurista Turkuun.

ELINA MALKAMÄKI

Viipurista Turkuun matkalla olleita ryhmämatkalaisia kuljettanut linja-auto syttyi lauantai-iltana palamaan kesken ajon valtatie ykkösellä Perttelin ja Muurlan rajalla. Neva-Tours yhtiön linja-autossa oli tapahtumahetkellä hieman ennen iltakahdeksaa viisi matkustajaa kuljettajan lisäksi, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Kuljettajan mukaan auton jarruissa havaittiin ongelmia Helsingissä ja niitä yritettiin korjata ennen lähtöä. Palon arvellaan saaneen alkunsa jarrujen ylikuumenemisesta. Ongelmat tien päällä alkoivat vasemman takarenkaan puhkeamisella. Pian sen jälkeen matkustamoon alkoi tulvia sankkaa savua. Kuljettaja sai pidettyä auton hallinnassaan ja ohjattua sen linja-autopysäkille. Matkustajat ehtivät poistua autosta ennen sen syttymistä. Tuli levisi renkaasta moottoritilaan ja auton sisälle. Palokunnan saapuessa paikalle auto oli jo ilmiliekeissä. Se tuhoutui palossa romuksi.

Ohikulkijat eivät hidastaneet

Valtatie ykköstä Turun suuntaan ajanut Joni Öfverström puhui ystävänsä kanssa puhelimessa, kun tien varressa roihunnut linja-auto kiinnitti hänen huomionsa. Paraisten meripelastajien puheenjohtajana vuosia toiminut mies pysäytti autonsa mennäkseen katsomaan tarvitaanko paikalla apua ennen palomiesten saapumista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Ensimmäiseksi kysyin ettei sisällä ole enää ketään. Sitten pyysin toistakin kaveria laskemaan matkustajat, että saamme varmasti saman luvun ja kaikki ovat turvassa, Öfverström sanoo. Hänen mukaansa tien varteen pelastautuneet matkustajat vaikuttivat rauhallisilta, paniikkia ei syntynyt.

Öfverström auttoi ohjaamaan ohiajavaa vilkasta liikennettä. Autojono muodostui pitkäksi molempiin suuntiin.

- Tilanne näytti vaaralliselta, kun auto oli ilmiliekeissä, mutta silti ihmiset vain ajoivat paikan läpi hidastamatta. Yhdenkin ohittaessa palavasta autosta kuului pamaus ja sieltä lensi jotain. Kuski näytti silminnähden pelästyneeltä, mutta jatkoi vain eteenpäin, kertoo Öfverström, joka pääsi jatkamaan matkaansa poliisin ja palokunnan saavuttua paikalle.

Poliisi ohjasi liikennettä valtatie yhdellä vielä sammutustöiden jälkeen myöhäiseen iltaan.