Uutiset

Reppumatkailijat
pääsivät märkinä
takaisin Turkuun

Vettä tulvi kaikkialla, pellot ja metsät olivat veden peitossa, kertovat turkulaiset interrail-matkaajat Anna Kiviniemi , 21, ja Kaarina Vainio , 20, jotka palasivat tulvista lentäen Frankfurtin kautta Suomeen keskiviikkoiltana.

Viimeiset päivät he olivat olleet pahimmalla tulva-alueella Itävallassa ja Etelä-Saksassa.

- Rankkasateet alkoivat, kun olimme Salzburgissa. Kun tulimme junalla Saksan puolelle, niin pahimmat tulvat olivat Münchenin ja Stuttgartin välissä. Yhden sillan luona vesi virtasi hirveällä voimalla ja kuljetti mukanaan puita, kaikkea mahdollista tavaraa, Kiviniemi kertoi.

Myöhemmin tytöt näkivät televisiosta, miten liikenne oli tällä sillalla katkaistu eivätkä laivatkaan enää mahtuneet alittamaan siltaa.

- Näytti oikeastaan siltä, että monet sillat olisi rakennettu suoraan veden päälle. Talot olivat monessa paikassa jo veden ympäröiminä ja paikalliset ihmiset seurasivat tilanteen kehittymistä. Meidän piti matkalla vielä poiketa Garmisch-Partenkircheniin, mutta ei sinne olisi ollut enää mitään järkeä yrittää, Vainio harmitteli.

Tulvien koko laajuus selvisi tytöille vasta Frankfurtissa, jossa televisiouutiset eivät enää muusta kertoneetkaan kuin tulvista. Vasta silloin he olivat havahtuneet siihen, että alueella liikkuminen oli jo monin paikoin ollut vaarallista. Tyttöjen piti alunperin palata Turkuun vasta sunnuntaina, mutta flunssat ja huono sää aikaistivat paaluun keskiviikoksi. Repuista ei enää monta kuivaa vaatetta löytynyt.