Talous

Nordea palkkaa 200 uutta työntekijää

Pekka Hakanen, stt

Pohjoismaisen pankkikonserni Nordea panostaa palveluun. Yhtiö aikoo palkata vuoden 2006 loppuun mennessä pari sataa uutta henkilökohtaista pankkineuvojaa ja sijoitusasiantuntijaa.

Kaikki työpaikat eivät tule kuitenkaan avoimeen hakuun, sillä osa uusista tehtävistä täytetään sisäisellä haulla. Uusi panostus ei myöskään lisää konsernin työntekijämäärää, sillä pankin työntekijöistä eläköityy kiivaaseen tahtiin lähivuosina.

Nordean liikevoitto kasvoi tammi-kesäkuussa kuusi prosenttia 1 572 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin voitto oli 1 481 miljoonaa euroa. Kun kiinteistöjen myynnistä viime vuonna saatua 300 miljoonan euron voittoa ei oteta huomioon, kasvua edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta oli 33 prosenttia.

Rahoituskate kasvoi alkuvuonna kuusi prosenttia ja oli kaikkiaan 1 810 miljoonaa euroa.

Nordean konsernijohtajan Lars G. Nordströmin mukaan tulos on vahva: volyymit kasvoivat edelleen kaikilla liiketoiminta-alueilla, ja kulut pidettiin entisellä tasollaan. Luottotappioiden nettomäärä on ollut positiivinen jo viisi peräkkäistä neljännestä, Nordström sanoi pörssitiedotteessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pankin luotonanto kasvoi keskiviikkona julkistetun osavuosituloksen mukaan 13 prosenttia viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna. Kasvu nosti pankin palkkiotuottoja, jotka lisääntyivät melkein viidenneksellä.

Kasvun odotetaan jatkuvan myös loppuvuonna, kun yleiset taloudelliset näkymät ovat Nordean kotimarkkinoilla suotuisat. Kilpailu on kuitenkin kireää, ja marginaaleihin kohdistuu edelleen suuria paineita, pankki ennustaa.

Nordea ja The Bank of New York kertoivat keskiviikkona sopineensa, että ne ryhtyvät tarjoamaan kansainvälisiä säilytys- ja selvityspalveluja Nordean yhteisöasiakkaille Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Sopimuksen kattama varallisuus on noin 240 miljardia euroa. Tämä on noin puolet Nordean kaikkiaan säilyttämästä 500 miljardin euron varallisuudesta. Nordea hoitaa asiakassuhdetta käytännössä ja The Bank of New York tarjoaa tekniset järjestelmät ja palvelut.