Talous

Bore ostaa varustamon Ahvenanmaalta

TS/<br />Bror Husell Chartering -varustamo liikennöi yhdeksällä aluksella, joista seitsemän on varustamon omia. Yhtiön kalustoon kuuluu muun muassa autojen kuljetuksiin sopiva alus.
TS/
Bror Husell Chartering -varustamo liikennöi yhdeksällä aluksella, joista seitsemän on varustamon omia. Yhtiön kalustoon kuuluu muun muassa autojen kuljetuksiin sopiva alus.

Jukka Vehmanen

Suomalaisen Rettig-konsernin omistama Bore-varustamo ostaa maarianhaminalaisen Bror Husell Chartering -varustamon, joka liikennöi yhdeksällä aluksella. Niistä seitsemän on varustamon omia.

Kauppa on tarkoitus saattaa loppuun lokakuun aikana. Kauppahintaa yhtiöt eivät kerro.

Bror Husell Chartering Ab Ltd on vuonna 1964 perustettu yhtiö, joka harjoittaa roro- ja sopimusliikennettä. Vuosittainen liikevaihto on noin 23 miljoonaa euroa ja työntekijöiden määrä 100.

Turussa toimivalla Borella on neljä roro-alusta, jotka tuovat liikevaihtoa noin 20 miljoonaa euroa ja työllistävät 120 henkilöä.

Kaupan myötä Boreen muodostetaan roro-toimintojen rinnalle uusi yksikkö, jonka päämääränä on kehittää sopimusliikennettä pohjoismaisen teollisuuden tarpeisiin.

BHC:n koko väki jatkaa Boressa

Kaikki BHC:n työntekijät jatkavat yhtiön palveluksessa osana Borea. BHC:n toimitusjohtaja Jhonny Husell siirtyy Boren operatiivisen johtoryhmän jäseneksi päävastuualueenaan sopimusliikenne.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

BHC:n pääomistaja Bror Husell toteaa, että BHC:n kehityksessä on saavutettu yksi virstanpylväs.

- Tulevaisuudessa vaaditaan entistä isompia resursseja, jotta voimme vastata asiakkaiden kuljetustarpeisiin. Rettig-konsernilla on nämä suuremmat resurssit.

Rettigin konsernijohtaja Bjarne Mitts puolestaan toteaa, että Rettig yli 100-vuotisella kokemuksellaan varustamotoiminnassa pitää BHC:n ostoa uusia mahdollisuuksia tarjoavana.

Oy Rettig Ab Boren toimitusjohtajan Kaj Erikssonin mukaan alustonnistoa saatetaan jatkossa lisätä tai uusia. Erikssonin mukaan tonnisto ei ole kuitenkaan välittömässä uusimisen tarpeessa.

- Ainakin toistaiseksi on tarkoitus jatkaa liikennöintiä entiseltä pohjalta, Eriksson sanoo.

Bore on luopunut kahdesta roro-aluksesta ja kolmesta kauppa-aluksesta voidakseen panostaa sopimusliikenteeseen.

- Meillä on halua kasvaa sekä roro- että sopimusliikenteessä, Eriksson sanoo.

Maarianhaminan-konttori jatkaa rahtaus-, tekniikka- ja miehistötoimintoja, mutta Boren johdon mukaan uusi rakenne edellyttää kaikkien osa-alueiden läpikäyntiä ja nykyisten roro- ja sopimusliikennetoimintojen yhtenäistämistä.

Uusi rakenne lokakuussa

Kaj Erikssonin mukaan väen vähentämissuunnitelmia ei ole ainakaan toistaiseksi olemassa.

- Katsotaan nyt ensin, mitä synergiaa kauppa tuo tullessaan.

Erikssonin mukaan väen vähentäminen on mahdollista, mutta ei todennäköistä.

Boren uusi rakenne on tarkoitus saada valmiiksi lokakuun loppuun mennessä.