Uutiset

Hyväksytty valitus
vei omakotitontit
Louhisaaren naapurustosta

Turun Sanomat, Askainen

Louhisaaren kartanon naapurustoon suunniteltujen kuuden omakotitalon rakentaminen siirtyy Turun hallinto-oikeuden päätöksen myötä. Oikeus yhtyi päätöksessään Lounais-Suomen ympäristökeskuksen vaatimukseen, että Louhisaaren ympäristö on suunniteltava kokonaisuudessaan. Koska niin ei oltu tehty, hallinto-oikeus kumosi Louhisaaren kulttuurimaisema-alueen sisälle ulottuvan osan kaavasta ja samalla pyyhkiytyivät pois kaavaillut omakotitontit.

Hallinto-oikeustuomari Pirjo Marelan mukaan oikeus ei sinällään ottanut kantaa omakotitalojen rakentamispyrkimyksiin. Suuremman kokonaisuuden ratkaisu pyyhkäisi tonttikysymyksen ratkaistavien listalta. Päätös antaakin kunnalle mahdollisuuden yrittää omakotitonttien kaavoittamista uudelleen, jos se päättää laatia kaavan koko Louhisaaren alueelle. Nyt kaavassa oli aukko linnan ja suunnitellun asuntoalueen välillä.

Hallinto-oikeuden mukaan Louhisaaren kartanolinnan ympäristö on suunniteltava kokonaisuutena. Siten voidaan turvata valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriarvojen ja maiseman.