Uutiset

Turkulainen
mies menehtyi
rajussa tulipalossa

Hanne Yli-Parkas

Vuonna 1937 syntynyt turkulaismies menehtyi rajussa tulipalossa Turun Amiraalistonkadulla perjantaina alkuillasta. Palo oli saanut alkunsa tupakeittiön hellalle jätetystä tavarasta. Poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta.

Hieman ennen iltaseitsemää syttynyt palo oli päivystävän palomestarin Marko Ahtikiven mukaan hyvin voimakas. Liekkien voimasta kertoo se, että pelastuslaitoksen tultua paikalle ensimmäisessä kerroksessa sijainneen asunnon ikkunat olivat ehtineet jo särkyä.

Palanut talo oli rakennettu 1920-luvulla. Vanhassa rakennuksessa eristeenä käytetty sahanpuru oli Ahtikiven mukaan osaltaan syynä palon voimakkuuteen.

Asunnon naapurustossa oli useita samanlaisia puutaloja, joihin tuli oli vaarassa levitä. Pelastuslaitos onnistui kuitenkin evakuoimaan naapurit sekä rajaamaan uhkaavan tulipalon nopeasti.

- Palo pysyi yksiössä, eikä ehtinyt levitä edes yläkerran vintille. Naapurit saivat palata normaalisti kotiin jo samana iltana. Luonnollisesti asunnot kärsivät hieman savuvahingoista, mutta sen vakavampia vahinkoja naapurustoon ei tullut, Ahtikivi kertoo.

Pelastuslaitos huolehti palon jälkivalvonnasta perjantain ja lauantain välisen yön. Palossa tuhoutunut asunto oli Turun kaupungin omistuksessa.