Uutiset

Bush: Joukkojen vetämiselle Irakista ei aikataulua

Washington,s
(STT-Reuters-AFP)

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ei aio asettaa aikataulua amerikkalaisjoukkojen vetämiselle Irakista. Bush myönsi samalla, ettei edessä oleva tie Irakissa tule olemaan helppo.

- Olemme siellä saattaaksemme loppuun tehtävän. Aikataulun asettaminen on liian suuri myönnytys viholliselle, Bush sanoi Irakin pääministerin Ibrahim Jaafarin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Bush kehotti sekä amerikkalaisia että irakilaisia osoittamaan päättäväisyyttä.

- Edessä oleva tie ei ole helppo. Vihollisen tavoite on ajaa meidät ulos Irakista ennen kuin irakilaiset ovat vakiinnuttaneet turvallisen, demokraattisen hallinnon, Bush sanoi.

Washingtoniin Bushia tapaamaan tullut Jaafari arvioi irakilaisten toivovan, että Yhdysvaltain sotilaat voisivat poistua maasta mahdollisimman pian. Hänen mukaansa lähtöpäivän määrääminen olisi kuitenkin virhe.

- Haluaisimme amerikkalaisten joukkojen vetäytyvän niin nopeasti kuin suinkin. Ulkomaisten sotilaiden läsnäolo maassamme merkitsee heikkoutta, että emme pysty itse hallitsemaan turvallisuustilannetta, Jaafari pohti Washington Postissa.