Uutiset

Rajavartijoiden työtaistelu jatkuu

LEHTIKUVA/STR<br />Rajavartioliiton puheenjohtaja Reijo Kortelainen piti sopimusesitystä riittämättömänä.
LEHTIKUVA/STR
Rajavartioliiton puheenjohtaja Reijo Kortelainen piti sopimusesitystä riittämättömänä.

Raja-asemilla tiistaina alkanut lakko jatkuu. Noin kuukauden pituisen työtaistelun jatkuminen varmistui keskiviikkona iltapäivällä kun Rajavartioliiton hallitus hylkäsi yksimielisesti sen käsiteltäväksi viedyn sopimusesityksen.

STTK:laisen Rajavartioliiton puheenjohtajan Reijo Kortelaisen mukaan esitys oli täysin riittämätön, jotta hallitus olisi sen voinut hyväksyä.

Uusista neuvotteluista Rajavartioliiton ja Rajavartiolaitoksen välillä ei ole sovittu.

Rajavartiolaitoksen esikunnan henkilöstöosaston päällikkö kommodori Matti Möttösen mukaan aloite on nyt työntekijäpuolella.

Kortelainen piti ainakin iltapäivällä todennäköisenä, että vaikka liiton hallitus pysyy vielä juhannussaattoon asti Helsingissä, neuvotteluja tuskin tällä viikolla käydään.

MM-kisojen lakkorajoista ei sopua

Virkaehtosopimusta koskevien neuvottelujen ohella myöskään yleisurheilun MM-kisojen turvallisuuskysymyksistä eli lakkorajoista ei ole sovittu.

Kortelaisen mukaan liitto on valmis keskustelemaan MM-kisojen turvallisuuskysymyksistä. Hän korosti, että puoli vuotta jatkuneissa neuvotteluissa tavoitteena on vain sopimuksen aikaansaaminen, eikä kisojen vaarantaminen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Varasimme riittävästi aikaa, että nämä meidän vaatimattomat asiamme olisivat tulleet tässä esille.

Rajavartijoiden lakon on ilmoitettu jatkuvan 23:nteen heinäkuuta. Työtaistelu etenisi vaiheittain ja loppuvaiheessa mukaan tulisivat myös Helsinki-Vantaan lentoasema ja Helsingin satamat.

Kisat järjestetään Helsingissä 6.-14. elokuuta.

Palkkauksen lisistä ei päästy sopuun

Rajavartioliito jätti maanantaina oman esityksensä uudeksi virkaehtosopimukseksi. Siinä olleita vaatimuksia ei kuitenkaan ole Kortelaisen mukaan otettu huomioon.

Kiistaa on lähinnä rahasta ja rajavartiolaitokseen sovellettavasta valtion uudesta palkkausjärjestelmästä. - Rajavartiolaitoksen vähemmistölle on taattu aika korkeat palkankorotukset suhteessa siihen mitä ne ovat Rajavartioliiton jäsenille.